nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

El Govern destina tretze milions per a la rehabilitació de patrimoni eclesiàstic

Els bisbats de Mallorca i d'Eivissa són els dos beneficiaris d'aquestes subvencions


Els bisbats de Mallorca i d'Eivissa i Formentera rebran, per part del Govern balear i a través de la Conselleria d'Educació i Cultura, una subvenció de 13.086.000 euros per a la restauració de diversos béns del patrimoni històric eclesiàstic. El portaveu del Govern, Joan Flaquer, explicà que aquesta actuació s'emmarca dins la iniciativa de destinar un 1 per cent de les inversions en obra pública per a la recuperació del patrimoni artístic i cultural, tal com regula la llei autonòmica.

La Conselleria d'Educació i Cultura destinarà aquesta important quantitat de diners als bisbats perquè considera que l'Església Catòlica és titular d'una gran part del patrimoni històric i arquitectònic illenc. Amb aquesta intervenció es vol vetlar per la protecció, la conservació i la difusió d'aquest patrimoni, considerat un bé d'interès públic, social i cultural. Cadascuna de les subvencions suposen el 65 per cent del pressupost total de les actuacions de restauració, algunes de finalitzades, altres d'iniciades i unes altres de projectades però no començades.

El Bisbat de Mallorca rebrà un total d'11.303.590 euros. La rehabilitació de la façana de la Seu i la rehabilitació del museu del Palau Episcopal són les que rebran les partides més grans, amb tres milions d'euros. Destaca també el més d'un milió d'euros dels pinacles i de la creu de l'església de Santa Eulàlia, una restauració encara no iniciada. Ahir mateix el Bisbat mallorquí mostrà la seva «satisfacció» per aquesta concessió i agraí al Govern aquesta important subvenció, que aporta 11'3 milions dels 17'8 milions del pressupost total dels 26 projectes d'obres en edificis de l'Església de Mallorca.

Per la seva part, el nacionalista Pere Muñoz, exdirector general de Cultura, valorà com a «desproporcionades» aquestes partides a l'Església, ja que considera que «hi ha altres entitats i institucions molt necessitades d'ajudes també titulars de patrimoni històric i arquitectònic».

El Bisbat d'Eivissa i Formentera rebrà una subvenció d'1.783.410. N'és la més beneficiada, amb un milió, la restauració, ja iniciada, de la pabordia del Palau Episcopal i de diverses dependències del Palau i de l'Arxiu Diocesà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris