cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

«Bombolles de sabó», aforismes particulars de Guillem Frontera

L'editorial Ensiola de Muro presenta les seves darreres novetats

X.R.Palma.
L'editorial Ensiola de Muro presentà ahir, en la XVII edició de la Setmana del Llibre en Català, les darreres novetats. Dins la línia poètica: Cant de Ramon/Lo desconhort de Ramon Llull; dins narrativa, Haceldama, de Blai Bonet; a Ensiola Testimonis, les Memòries de Voltaire; i el llibre d'aforismes Bombolles de sabó de Guillem Frontera a Ensiola Avinents.

Josep Maria Llauradó presentà el llibre del periodista Guillem Frontera, Bombolles de sabó, fent una dissertació sobre el lloc de l'aforisme dins la literatura i sobre la manera de llegir aforismes, especialment els de Frontera. Bombolles de sabó és un llibre «que convida a fer teoria de l'aforisme», en paraules de Llauradó, que es va mostrar com un «hooligan» de l'autor, i va confessar la seva afinitat intel·lectual.

El professor Gabriel Ensenyat va fer la presentació del llibre de Ramon LlulCant de Ramon/Lo desconhort. Ensenyat va comentar que «probablement no hi haurà una figura com Ramon Llull mai més a Mallorca», un autor tan important «que abans no ens explicaven a l'escola». Aquest llibre «no és un estudi típic de Ramon Llull, sinó que mostra la cara més personal i propera de l'escriptor mallorquí», explicà Ensenyat.

El poeta Gabriel de la S.T. Sampol presentà la seva traducció de les Memòries de Voltaire i aprofità per llegir-ne fragments.

Frontera presentà el llibre Per la mar jònica. Notes d'un viatge pel sud d'Itàlia de George Gissing. Aprofità per comentar la difícil situació de les editorials en català: «Parlar de la consolidació d'editorials en llengua catalana és com parlar de castells d'arena».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris