nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

Música, ball i gastronomia, en els actes del Dia de les Illes Balears

El Govern xifra la despesa que implicarà tot aquest seguit d'actes en 363.000 euros

Música, gastronomia, esports, fotografia, jocs infantils i ball popular integren el programa d'actes que ha organitzat el Govern amb motiu del Dia de les Illes Balears, que implicaran un cost aproximat almenys de 363.000 euros, mentre que l'any passat foren devers 300.000.

L'acte de central d'aquesta festa, amb la qual es commemora l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de Balears, serà el 28 d'aquest mes al centre de Fires i Congressos d'Eivissa i comprendrà el lliuraran les medalles d'Or de la Comunitat i dels premis Ramon Llull.

El contingut de les diferents jornades fou presentat ahir pel director general de Relacions Constitucionals, Antoni Contestí, que es va mostrar convençut de que els habitants de les Illes sí que tenen sentiment de pertinença a la Comunitat Autònoma, encara que potser serà més accentuat entre els de les illes menors.

Per intentar aprofundir en aquest sentiment, l'Executiu ha preparat entre el pròxim 28 de febrer i el 5 de març desenes d'activitats, en gairebé la meitat de les quals l'eix principal és la participació popular.

Alguns dels actes que es mantenen són, en el cas de Mallorca, el mercat pagès i d'època que s'instal·larà a les rodalies del Consolat de la Mar, en el qual s'oferiran productes artesans i es realitzaran demostracions d'oficis antics; com també la fira de cases regionals que, ja en la seva 16a edició, s'habilitarà del 3 al 5 de març al moll vell de la llotja per oferir tasts de la gastronomia típica de dotze comunitats i actuacions musicals.

Un altra de les activitats que es repeteix, aquesta vegada per tercer any consecutiu, és el concurs de fotografia, que ha triplicat la seva participació (s'hi han inscrit 89 persones que hi aporten 234 imatges, la gran majoria de les quas és en blanc i negre), i en el qual es donaran premis d'entre 300 i 1.200 euros. Contestí va fer una referència especial als continguts musicals, que suposen el 13 per cent del programa.

Així, el dia 28 es representarà al passeig de Sagrera l'espectacle La música de les Balears en la posta de so, en el qual s'oferiran cinc interpretacions de diversos estils; mentre que l'endemà hi haurà un Gran concert espectacle al moll Vell, a càrrec d'un grup de cant.

El Conservatori de Música i Dansa acollirà, el 2 de març, un recital de l'orquestra simfònica d'aquesta entitat amb el trompetista Rubèn Marquès, centrat en peces d'Arriaga, i que també es durà a terme el 4 de març a la cartoixa de Valldemossa i el dia 11 mes a Eivissa.

Les activitats infantils també tindran una presència important en el programa. Contestí en destacà els jocs i els tallers relacionats amb la història, com també les esportives i les gastronòmiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris