algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Una exposició reflexiona sobre el paisatgisme de la ciutat de Palma

La mostra exhibeix els deu projectes d'universitaris de Dresden

El Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears -Coaib- acollirà fins dia 15 de març l'exposició Re-thinking Palma. Miradas paisajísticas desde Dresden, centrada en les deu propostes d'aquesta naturalesa sobre la falca verda, el parc de les Estacions i la connexió del passeig del Born amb la mar.

Aquestes propostes són el resultat del treball d'investigació que dugueren a terme entre els anys 2004 i 2005 devuit alumnes de projectes paisatgístics de la Technische Universitat de Dresden (Alemanya).

Es tractava de reflexionar sobre «tres llocs que presentaven una certa problemàtica», per sotmetre els alumnes «al repte de trobar-hi solucions» tenint en compte «que la seva mirada és diferent de la nostra, amb més distància», explicà Federic Climent, president de la demarcació de Mallorca del Coaib i comissari de la mostra.

«Avui són espais ja resolts, però el que ens interessa és el seu mètode de treball i la reflexió», afegí després d'assegurar que «des del primer moment ens mostràrem il·lusionats per col·laborar-hi, perquè aquest projecte ens ha permès tenir relació amb professionals estrangers, i perquè és una bona manera d'estar en contacte amb el món universitari».

«Ara Alemanya viu un procés de decreixement urbanístic a les ciutats, mentre que Mallorca encara hi viu un procés de creixement, cosa que ens dóna una oportunitat d'estudiar altres realitats», afirmà Christoph Schohoff, catedràtic del departament organitzador a la Universitat de Dresden.

«Un dels temes que suscitaren mes reflexions fou el de la situació -física- del parc de les Estacions, i l'altre fou el repte d'intentar que la ciutat tingués contacte físic amb la mar», comentà. El resultat ha estat un «projecte molt paisatgístic» per a la falca; «una proposta híbrida -arquitectònica i paisatgística- per al parc; i «una solució arquitectònica i una altra de topogràfica» per al Born. La mostra es completa amb 50 llibrets, la projecció de diapositives sobre Palma i una col·lecció de postals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris