nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

«La tasca educativa a les escoles ajuda molt a la lectura en català»

Marian Colom, del Gremi de Llibreters, valora en positiu la setmana

X.RIUTORT.Palma.
Marian Colom és presidenta des de fa més de dos anys del Gremi de Llibreters de Mallorca, que ha organitzat la XVII Setmana del Llibre en Català.

-Quina pensau què és l'evolució de la Setmana del Llibre en Català?

-Pens que cada any va millor. Enguany hem fet una gran campanya, hem aconseguit tenir més espai de fira, més participació de les editorials, i activitats diàries per als visitants. Això s'ha reflectit en un augment considerable de les vendes.

-És un bon moment pel llibre en llengua catalana?
-Crec que actualment es llegeix bastant en català. Ha ajudat molt la tasca educativa a les escoles i escoletes. Gràcies a les institucions educatives els nins llegeixen molt més en català, les assignatures obligatòries acostumen els infants a llegir en llengua catalana.

-Quines tasques fa el Gremi de Llibreters de Mallorca?

-Sobretot organitzar els tres esdeveniments del llibre, que són la Setmana del Llibre en Català, el Dia del Llibre per Sant Jordi, que enguany cau en diumenge, i la Fira del Llibre. El Gremi fa campanyes per fomentar la lectura.

-Quina és la situació de les llibreries a l'Illa?
-Els llibreters petits tenim moltes dificultats davant les grans superfícies que ens lleven bona part de les vendes, i cada vegada n'hi ha més. Encara que ens organitzam per fer-los front.

-Sorprèn el caràcter diferent de la Setmana del Llibre en Català, sense estands de llibreries...

-De fet no n'hi ha perquè s'organitza entre tot el gremi, i es negocia directament amb les editorials. Els protagonistes no són les llibreries, sinó els llibres en català, per això les divisions són fetes en gèneres i edats per apropar el lector directament a aquell llibre que està cercant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris