lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

El Consell destinarà 250.000 euros a subvencionar ajuntaments i particulars

Aquesta és una de les iniciatives del nou pla de gestió del patrimoni històric

59288

Bartomeu Vicens i Maria Antònia Munar, ahir durant la presentació del pla de gestió del patrimoni històric 2006-2207.

El Consell de Mallorca augmentarà el 2006 entre un 20 i un 30 per cent les subvencions destinades als ajuntaments i als particulars, fet que suposa una suma total de 250.000 euros. Així ho anunciaren ahir la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, el conseller de Territori, Bartomeu Vicens, i Joan Josep Mas, director insular de Patrimoni, durant la presentació del Pla de gestió del Patrimoni Històric 2006-2007.

El nou programa, que és el segon que presenta la institució, segueix les línies d'actuació anunciades al principi de la legislatura, centrades en tres eixos principals: protecció, conservació, estudi i difusió del patrimoni històric de Mallorca.

La novetat en el terreny de la protecció és donar suport, a través de convenis, a les iniciatives de les distintes entitats, quant a la gestió de monuments com són la ciutat romana de Pollentia, s'Hospitalet Vell de Manacor, el complex de Son Real, ses Païsses d'Artà, Boccoris i Son Fornés; com també la creació d'una brigada d'obres que s'encarregarà de les tasques de manteniment. També s'estimularan les iniciatives dels titulars dels béns culturals.

Pel que fa a la protecció, el Consell començarà la tramitació sistemàtica dels expedients de delimitació de tots els jaciments de Mallorca, i es continuarà amb la tasca d'assessorament als consistoris en mesures urbanístiques de protecció del patrimoni i en l'adaptació al Pla Territorial.

Finalment, pel que fa a l'estudi i a la difusió, el Consell té la ferma intenció de donar a conèixer el patrimoni històric de l'Illa perquè la gent «aprengui a estimar i valori la nostra cultura i també la identitat», digué Vicens. És per aixó que prest sortirà a la llum el primer número de la revista ABSIS, on el Consell exposarà les tasques de gestió del patrimoni més rellevants. També es fomentaran els convenis amb diferents institucions i es durà a terme el projecte europeu anomenat Cultourest per a l'intercanvi d'experiències en l'àmbit de la restauració de béns mobles i immobles, com també la creació d'itineraris culturals. També s'ha previst en aquest nou pla l'enllestiment d'un laboratori de restauració al Centre d'Arqueologia i Restauració Son Rossinyol.

Per altra banda, i segons anuncià Munar, «es preveu destinar 280.000 euros a la reconversió de l'antiga central tèrmica d'Alcúdia» i «continuar apostant per la protecció del nostre patrimoni», ja que en la seva opinió, «no es pot estimar allò que no es coneix», raó per la qual la institució insular treballarà en el desenvolupament d'estudis i en la difusió del patrimoni.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris