nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Domènec presenta «Fotografies de dones, després de Pequín»

La mostra s'inaugura avui vespre a l'Espai Mallorca de Barcelona

Fa deu anys la IV Conferència Internacional sobre la Dona, organitzada per les Nacions Unides a Pequín, contribuí a promoure els drets humans universals i a sensibilitzar la gent respecte de la igualtat de gènere. A la ciutat xinesa, s'hi elaborà una llista de dotze temàtiques centrades en la dona, uns àmbits que el fotoperiodista Carles Domènec, col·laborador de Diari de Balears, ha documentat en l'exposició Fotografies de dones, després de Pequín, que avui es presenta a l'Espai Mallorca de Barcelona.

Encarregada per l'Institut de la Dona de Palència, la mostra il·lustra, sempre «des de l'òptica del fotoperiodista» segons el seu autor, la relació de la dona amb àmbits com la salut, la feina o els drets humans, entre altres. «Volia presentar la realitat amb una tria de les imatges més representatives, oferir la visió d'un observador més que la d'un militant».

Atracció
Domènec es va sentir atret per aquest tema perquè «em vaig veure davant una situació del tot nova», aquella en la qual «la dona no hereta comportaments passats, sinó que es troba en un estat de canvi permanent».

Una dona de 94 anys, que va jugar a tennis per primera vegada 83 anys enrere, raqueta en mà disposada a recordar vells temps a Mallorca; una parella de turistes al Malecón de l'Havana, a Cuba, devora dues joves cubanes; o una al·lota amb noma que ha contret la malaltia perquè, per qüestions culturals, elles són les darreres que mengen a l'Àfrica -després del pare, la mare i els fills mascles; serveixen al fotoperiodista per explicar la salut, el turisme sexual i els drets humans, respectivament. Uns temes que Domènec situa a Nova York, París, Noruega o Barcelona, entre moltes altres ciutats i que, per tant, fa universals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris