lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Prieto: «Hem de ser a qualsevol lloc del món on hi hagi un mallorquí»

El periodista d'Ultima Hora presentà el seu llibre «Así lo hicimos»

X. RIUTORT.Palma.
«El nostre diari ha d'estar a qualsevol lloc on hi hagi un mallorquí, per llunyà que sigui, i nosaltres hem estat a totes les bandes del món», digué ahir el periodista del diari Última Hora Pedro Prieto en la presentació del seu llibre de vivències professionals Así lo hicimos, al Teatre Municipal de Palma.

La presentació fou a cura de Pere A. Serra, president-editor del diari, i comptà també amb les intervencions de l'editor Antoni González i del també periodista Pep Roig.

González qualificà Prieto de «crack» del periodisme i s'alegrà de poder editar el seu llibre «perquè serà un èxit». Roig digué que el llibre de Prieto «no és un recull d'aventures, sinó un relat sobre com es varen fer les notícies, sense cap fantasia».

Pere Serra remarcà la sort que té el seu diari d'haver comptat amb un periodista de la mida de Pedro Prieto, «que entén el periodisme com quan jo era jove», i sense el qual «el Grup Serra no seria el mateix». Descrigué Prieto com un periodista «de casta perquè arriba allà on li diuen que no pot arribar».

Pedro Prieto es mostrà agraït a Pere Serra «perquè el llibre no s'hauria realitzat si ell no m'hagués inspirat el periodisme de ser allà on hi ha la notícia. Però, a més, el llibre em justifica davant la meva família per tots aquells dies que no he pogut ser casa».

Prieto digué que el volum «ha estat molt bo de fer». Tanmateix, incidí que el més important «és trobar un endoll d'electricitat i una clau de telèfon per poder comunicar amb els companys de la redacció, sense el quals el meu treball no seria possible».

A la presentació hi eren presents molts dels companys de feina que l'han acompanyat en els seus viatges o, simplement, «que han estat a l'altre costat de fil telefònic des de la redacció del diari fent possible que la por, la suor, els nervis, les presses, els trucs o les alegries no quedassin sense impressió».

Els beneficis de les vendes del llibre aniran a la fundació Can Gazà, el responsable de la qual, Jaume Santandreu, va aprofitar per agrair aquest donatiu i sobretot l'ajuda de Prieto al llarg de tots aquests anys.

A l'acte hi assistiren la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; la batlessa Catalina Cirer; la vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs; el vicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Nadal; el senador Joan Fageda i els diputats socialistes Celestí Alomar i Antoni Diéguez; a més del director general de Comunicació del Govern, Joan Martorell; l'expresident del Parlament Maximilià Morales i l'empresari Mathias Khün, entre d'altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris