nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Bennasar exigeix que, des de l'Illa, es faci una literatura més universal

L'escriptor presentava el seu darrer llibre, «El dia de l'alliberament»

L'escriptor Biel Florit afirmà que Sebastià Bennasar és «l'autor amb més pes en l'escriptura catalana actual», tot fent un joc amb l'envergadura corporal de l'escriptor periodista que ahir presentava el recull de contes El dia de l'alliberament, en el marc de la Setmana del Llibre en català.

Bennasar, presentat pel periodista Josep Maria Aguiló i per l'historiador Antoni Trobat, aprofità l'avinentesa per exigir -també per autoexigir-se- que, des de Mallorca, «hem de fer una literatura universal. Jo no esper fer els millors contes en català, pero em pos referents internacionals per escriure'ls tan bé com pugui. Si no ens posam fites universals, no deixarem mai de ser una petita illa perduda a la Mediterrània. Entre tots hem de constuir, des de Mallorca, un futur millor».

De fet, i segons assegurà Trobat durant la presentació, les 172 pàgines que integren aquest recull de contes no són gens ni mica localistes, sinó que transporten el lector a llocs geogràfics que ben sovint es troben als antípodes els uns dels altres. Aquesta idea potser enllaça amb la primera que havia proposat Aguiló, que donà les gràcies a Bennasar pel fet d'oferir un llibre que, gairebé com tota la literatura, «té el sentit d'alliberar-nos de la vida quotidiana».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris