cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Una mostra per 'fer una passa més'

Nombroses personalitats del món de la cultura de les Illes assistiren a la inauguració

Un nombrós públic s'acostà ahir a la inauguració oficial de l'exposició Amidament de Joan Coromines, on l'artista Perejaume porta al terreny de l'art conceptual la vida i l'obra del reconegut filòleg català Joan Coromines.

Assistiren a l'acte nombroses autoritats relacionades amb el món de la cultura de les Illes, entre els quals destacaren el conseller d'Educació i Cultura del Govern, Francesc Fio; el vicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Nada; el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Gabriel Janer Manila; el director insular de Cultura, Guillem Ginard; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Rogelio Araújo; la regidora de Sanitat, Begoña Moragues; la directora general de Cultura, Catalina Sureda; el director de programes del Consell, Joan Artigues, i el rector de la UIB, Avel·lí Blasco.

També acompanyaren el president de la Fundació del Museu d'Art Modern i Contemporani, Pere A. Serra, i la directora del centre, Marie-Claire Uberquoi, la poetessa Antònia Arbona, el fotògraf Joan Ramon Bonet, l'escriptor Sebastià Alzamora, els experts en art Joan Carles Gomis i Gudi Moragues, entre d'altres.

La directora d'Es Baluard, Marie-Claire Uberquoi, obrí el torn dels parlaments recordant la vinculació entre Perejaume i Coromines no sols «pel seu interès per la cultura i la llengua catalana, sinó també per la seva afició pel terreny». Continuà llavors l'artista, el qual destacà que la seva intenció ha estat «prendre mides a Coromines» considerant sobretot la «seducció d'aquest cap a l'espai de la llengua». És per això que la seva videoinstal·lació «és una mena de ninot que dóna un argument per objectivar la llengua».

Per acabar, el president de la Fundació Es Baluard, Pere A. Serra, expressà la seva «satisfacció» perquè amb aquesta exposició «Es Baluard ha fet una passa més» a través de la col·laboració amb la Fundació Caixa Catalunya. També assenyalà la importància que Mascaró Passarius col·laboràs en el primer tom de l'Onomasticon Cataloniae de Coromines.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris