nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Vilafranca acollirà demà una adaptació de la rondalla «L'Abat de la Real»


El teatre Municipal de Vilafranca acollirà demà, a partir de les 18 hores, la representació de l'obra L'Abat de la Rea, una adaptació del pare Joan Francesc Marc d'una rondalla mallorquina ambientada als voltants del monestir de La Real.

Organitzat per la plataforma Salvem La Real, la companyia Comediants de l'Abat du fins al Pla de Mallorca una adaptació teatral, sota la direcció de Dolors Rodríguez, d'una tradicional rondalla més actual que mai en tractar-se d'una història, en clau humorística, sobre l'ambició d'un rei que vol fer-se seu l'entorn del Monestir de la Real. És per això que la plataforma Salvem la Real, constituïda el maig del 2004 contra la construcció de l'hospital i el crematori a la finca de Son Espases Vell i les urbanitzacions dels seus voltants, vol dur aquesta obra a tots els pobles de l'Illa perquè coneguin de més prop les dificultats, davant les institucions, que genera la protecció rural del monestir i la barriada de La Real, i per conscienciar la gent de la importància dels seus objectius.

Ahir, a la sala capitular del monestir de La Real, fou presentada aquesta obra amb la presència del batle de Vilafranca, Jaume Sansó, el pare Joan Francesc Marc, Dolors Rodríguez i el representant de la plataforma Pere Joan Martorell, que va agrair al cap del Consistori la seva valentia i interès a l'hora d'acollir una obra que ja fou representada l'any 1991 i que ara es recupera en ser el tema central de plena actualitat.

El pare Marc, autor de l'adaptació teatral, carregà contra els polítics i institucions per «fomentar una destrucció mai vista de Mallorca en els darrers anys» i que «encara que l'obra és còmica, riure és només una altra forma de plorar». El pare Joan Marc explicà també la importància que va tenir la figura de la «rondalla» com l'única manera durant segles de «transmetre els valors culturals i folclòrics del nostre poble», en ser aquest mitjà «la literatura oral» de Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris