nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

La Setmana del Llibre en Català torna amb més força en la seva XVII edició

L'edició d'enguany incrementa el nombre de llibres que es posa a l'abast del visitant

74150

Pau Taura, Dolça Mulet, Miquel Melià, Marian Colom, Josep Mallol i Francesc Moll.

X. RIUTORT.Palma.
La Setmana del Llibre en Català torna un any més a Palma. Aquesta XVII edició serà oberta des d'avui fins diumenge dia 26 de febrer al recinte firal del polígon de Llevant de Palma.

Aquesta fira és un aparador que vol acostar a tots els illencs una important mostra de títols en llengua catalana; tant l'oferta habitual com les novetats editorials publicades als darrers mesos. Algunes d'aquestes obres les presentaran els mateixos autors.

Com destacaren ahir en la presentació de la fira la presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca, Marian Colom, i Francesc Moll, de l'Editorial Moll, enguany la Setmana del Llibre es caracteritza per tenir molta més participació d'editorials i distribuïdores, fet que es reflecteix en el nombre de llibres que s'hi pot adquirir, més de 30.000 exemplars de més de 100 editorials a 1.000 metres quadrats d'exposició, fet que suposa un important increment en relació a l'any passat.

Marian Colom remarcà també que «la gent cada vegada llegeix més en català, i això es demostra amb l'increment de les vendes i de títols disponibles».

Així mateix aprofità per presentar a grosso modo els atractius que s'hi podran trobar a part dels protagonistes, els llibres. Els visitants podran gaudir, entre d'altres actes, d'un recital d'homenatge als poetes Damià Huguet, Miquel Àngel Riera, Llorenç Moyà i Gilabert de la Portella. Una taula rodona commemorarà els 100 anys del I Congrés Internacional de la Llengua Catalana. Les rondalles també hi seran presents per a delit dels petits, i no tan petits, musicades per Joan Bibiloni.

Subratllà que enguany és la primera vegada que el pregó és a carrec d'una dona; per a aquesta ocasió l'organització ha escollit la cantautora Maria del Mar Bonet. Pau Taura, de la llibreria Selecta-Aloma, recordà que el Gremi de Llibreters de Mallorca és el principal organitzador, sempre amb el patrocini del Consell i la col·laboració del Govern.

El director general de Política Lingüística del Govern balear, Miquel Melià, també acudí a l'acte de presentació i es féu ressò de la importància de la fira pel foment de la lectura i per a l'ús normalitzat de la llengua catalana a la societat de les Illes.

La consellera de Cultura del CIM, Dolça Mulet, comentà que aquesta fira ja és consolidada, com demostra el fet que el proper any compleix 18 anys, «la majaria d'edat». La consellera volgué animar els lectors a la participació i parà esment del fet que «tots duim la mateixa lluita, a favor de la llengua catalana i la lectura», i que l'èxit de la Setmana depèn també dels visitants. La visita és de franc, i tots els lectors, erudits o curiosos, hi són convidats; tothom hi trobarà el seu llibre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris