cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

El Congrés aprova el projecte de llei de reproducció humana assistida

Salgado assegura que la llei «és la resposta a una demanda social»

El ple del Congrés dels Diputats aprovà ahir el projecte de llei sobre tècniques de reproducció humana assistida, que va comptar amb el suport parcial del PP en alguns capítols. Aquesta normativa, que cerca facilitar al màxim que les parelles amb problemes de fertilitat puguin tenir fills, com també aplicar aquestes tècniques a la prevenció i al tractament de malalties, incrementar la seguretat d'aquests processos i oferir una major informació als usuaris, passa a tramitar-se al Senat.

En concret, tots els grups parlamentaris d'esquerres mostraren el seu suport a aquesta iniciativa, mentre que CiU votà en contra de determinats articles en matèries que consideren «sensibles», com els referits a la utilització de preembrions i gàmetes amb finalitats d'investigació, ja que, al seu parer, se «n'ha de delimitar més» l'ús i exhaurir les vies alternatives i diferenciar més específicament entre «preembrió i embrió». A més, aquest grup demana majors competències al registre estatal de donants.

Per la seva part, el PP votà a favor d'una part del dictamen del projecte i rebutjà alguns articles, com els referits a les infraccions, al registre estatal de l'activitat i resultat dels centres i serveis de reproducció assistida, a més de la intervenció amb finalitats terapèutiques sobre l'embrió, entre altres.

En el seva defensa, la ministra de Sanitat i Consum, Elena Salgado, destacà que aquesta llei «és la resposta a una demanda social que ha anat augmentant». El seu departament -indicà- ha treballat durant mesos, amb la col·laboració estreta de la Comissió Nacional de Reproducció Assistida, els experts de la qual van assessorar amb «rigorós respecte» i sota «principis ètics», per aconseguir una normativa perdurable. «Aquesta llei obrirà portes a noves tècniques que són avui realitat i a altres del futur, i eliminarà traves, però seguint sempre criteris ètics, jurídics, científics i de sentit comú», deia.

L'objectiu principal d'aquesta norma és, segons Salgado, facilitar al màxim que les parelles amb problemes de fertilitat o les dones soles puguin tenir fills, a més de cercar ajuda a la prevenció i tractament de certes malalties i afavorir una major garantia en l'aplicació de les tècniques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris