nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Les institucions balears, receptives a publicar les obres de Blai Bonet

Edicions 62 diu que «està oberta» a negociacions amb altres editorials

Les institucions balears es mostraren ahir disposades a col·laborar per fer possible la publicació de les obres completes de l'escriptor de Santanyí Blai Bonet. Així ho manifestaren després que Edicions 62 hagi «ajornat de manera indefinida» la publicació del conjunt d'obres del poeta, novel·lista i crític d'art.

Jordi Cornudella, responsable d'Edicions 62, deixà clar «que no volem que sembli que les obres de Blai Bonet no es publiquen perquè no volem» sinó que aquesta situació es deu a dos fets: per una banda a la paralització, durant més de dos anys, de la col·lecció amb la qual les obres de l'escriptor havien de sortir, i per altra, perquè la previsió és publicar com a màxim tres volums anuals.

«A causa de la distribució en el calendari, les obres completes de Blai Bonet no estan programades per al 2006, i molt probablement, tampoc per al 2007», assegurà Cornudella.

Tot i això, manifestà que «Edicions 62 continua interessada a publicar aquestes obres» tot i que «està oberta a possibles negociacions si hi ha alguna altra editorial interessada a fer-ho abans».

Per la seva banda, el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, assegurà que «la publicació de les obres de Blai Bonet té un extraordinari interès» i és per això que «a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, farà les passes necessàries per intentar trobar una solució, tot i que sabem que no serà fàcil ni immediata».

En aquest mateix sentit, reaccionà Gabriel Janer Manila, l'escriptor i president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, en opinar que «les obres completes de Blai Bonet no han de quedar sense publicar». «Totes les institucions hem de fer un esforç per fer que vegin la llum com a màxim en un any», digué.

«Ens agradaria que es publicassin i estaríem oberts a fer un esforç comú per fer-ho possible», digué el director insular de Cultura, Guillem Ginard.

Finalment, el batle de Santanyí, Miquel Vidal, assegurà que «desconeix el contracte segons el qual el volum havia de ser subvencionat per la Diputació de Barcelona i per l'Ajuntament de residència del poeta», i aclarí «que la Diputació mai no es posà en contacte amb nosaltres per parlar sobre el tema».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris