lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Balears, protagonista de la Mostra Teatre de les Autonomies de Madrid

Per març quatre companyies illenques hi presentaran les seves obres


Entremeses, Patera, Memoria de Julián i Tempo seran els quatre muntatges presents en l'onzena edició de la Mostra de Teatre de les Autonomies, que es desenvoluparà a Madrid del 7 de març al 2 d'abril. Enguany el certamen té com a protagonistes companyies de les Balears i de ls Canàries, en una edició especialment dedicada al teatre del nostre arxipèlag.

Aquesta mostra, organitzada cada any pel Cercle de Belles Arts amb el suport de l'Ajuntament de Madrid i del Ministeri de Cultura, va néixer amb la intenció d'apropar al públic una altra realitat teatral de l'Estat. És a dir, donant una oportunitat a formacions que no solen tenir tantes facilitats com la resta, a causa de la llunyania geogràfica, a l'hora de representar les seves peces a les grans sales de la capital.

Les companyies mallorquines escollides són Rafel Produccions (Entremeses), La Clota (Patera), Iguana Teatre (Memoria de Julián) i Res de Res (Tempo). Aquesta darrera creació és finalista dels pròxims Premis Max d'arts escèniques en l'apartat d'espectacle revelació. Amb les quatre obres balears, els aficionats i els promotors de Madrid també podran presenciar sis mutatges procedents de les Canàries i dos de Madrid. Totes les representacions seran al teatre Fernando de Rojas.

Aquesta iniciativa escènica, que sempre ha anat acompanyada d'èxit de públic, és una passarel·la excel·lent per a les petites companyies i per a les mitjanes, aficionades o professionals, que durant els dos dies que hi prenen part tenen l'oportunitat de mostrar les seves creacions a un públic diferent. És, en definitiva, el millor aparador respecte dels nombrosos promotors i empresaris d'aquest ram que es congreguen al centre de la capital de l'Estat, on poden conèixer creacions alternatives. La mostra proposa un horitzó que va de Shakespeare a espectacles que barregen tècniques de circ, música i interpretació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris