lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Cocteleria basada en palo, gin o herbes

El primer concurs de còctels amb denominació geogràfica balear es durà a terme el 2 de març


«Té gust de Baileys, però és molt millor» foren les primeres paraules de la consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner, just després de tastar un còctel elaborat amb palo, nata i cacau per una alumna de l'Escola d'Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears. No fou l'alcohòlica una via ràpida per treure avantatge en negociacions polítiques matineres, sinó només una mostra del que es veurà, el proper 2 de març, a la primera edició de l'Open de les Illes Balears de cocteleria amb denominació geogràfica, és a dir, un concurs de còctels on la base hauran de ser les quatre begudes espirituoses amb denominació d'origen balear. Aquestes són: el palo de Mallorca, el gin de Menorca, les herbes eivissenques i les herbes de Mallorca.

La presentació d'aquest pioner concurs tingué lloc ahir a l'Escola d'Hoteleria de la UIB i els encarregats de donar-lo a conèixer foren la consellera Margalida Moner, la directora de l'escola, Antònia García Sastre, i el president de l'Associació de Barmans de les Illes Balears, Joan Villalonga Moyà, que també ho és, en qualitat de vicepresident, de la Federació Nacional de Barmans.

Aquest certamen té com a finalitat promoure el coneixement de les begudes espirituoses amb denominació geogràfica de Balears i divulgar les enormes aplicacions d'aquests productes entre els consumidors, cercant-ne noves combinacions i presentacions. La Conselleria d'Agricultura i Pesca, a través de l'Empresa Pública Serveis de Millora Agrària, promou i organitza aquest esdeveniment. «Crec que amb aquesta iniciativa fomentarem les empreses balears de begudes espirituoses a la vegada que donarem a conèixer una part de la nostra tradició mitjançant productes autòctons», va dir la consellera Moner durant la presentació. I és que a les Balears sempre hi ha hagut moltes d'aquestes begudes espirituoses, però només quatre han sorgit i persistit fins els nostres dies, i són reconegudes i protegides per les diferents administracions públiques.

El concurs és obert a qualsevol resident a les Illes, sigui estudiant, professional o simplement un aficionat als còctels (a elaborar-los, s'entén). Els còctels que creïn els participants hauran d'incloure de manera obligatòria com un dels principals ingredients la beguda espirituosa corresponent a la categoria a què es presenta: palo, gin o herbes. Cal recordar que perquè una beguda es pugui considerar còctel s'ha de compondre de més de dos ingredients. No val el gin-tònic. Les persones interessades poden inscriure-s'hi entre el 23 de gener i el 20 de febrer a la web www.illesbalearsqualitat.es o trucar al telèfon 971 177 099.

Abans de la final, que s'efectuarà al lloc de presentació d'ahir, a Menorca i a Eivissa es durà a terme una fase prèvia de classificació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris