nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Obres de Miró i Picasso assoleixen xifres milionàries en una subhasta

Sotheby's adjudicà un quadre de Gauguin per 18,3 milions d'euros

EFE./R.C. Palma.
Una «monumental» tela pintada per Pablo Picasso el 1968, Home amb pipa, fou venuda ahir per 4,6 milions d'euros a la subhasta d'art impressionista i modern de la casa Sotheby's de Londres. El valor del quadre, que tracta el tema dels mosqueters, havia estat estimat pels experts entre 4 milions i 5'6 milions d'euros. La venda d'Home amb pipa, l'obra més interessant de Picasso que ha sortit a subhasta aquest any, confirma que cada vegada hi ha més interès per les obres executades pel mestre malagueny en l'última etapa de la seva vida.

A més, un bell i lúdic treball de Joan Miró, L'oiseau au plumage déployé vole vers l'arbre argenté, executat el 1953 va ser també una de les estrelles de la subahsta, assolint un preu de 7,67 milions d'euros. El preu d'aquesta obra -que evoca el període de les Constel·lacions de Miró-, estava estimat entre 6,9 i 9,6 milions de lliures, fet que suposa un rècord per a una obra de l'artista.

Sotheby's va oferir també una sèrie de 12 obres d'Edvard Munch (1863-1944), pertanyents a la col·lecció Olsen, entre aquestes Un dia d'estiu, el preu de les quals va assolir un rècord mundial per a l'artista en subhasta, amb 9'2 milions d'euros. El valor d'aquesta obra havia estat estimat per la casa de subhastes entre 3,7 i 5,2 milions d'euros.

Gauguin
Així mateix, una espectacular tela de Paul Gauguin, Dues Dones, pertanyent a la celebrada etapa tahitiana de l'artista, es va vendre per 18,3 milions d'euros. També coneguda per La Chevelure Fleurie, la lluminosa pintura, executada per Gauguin el 1902, estava valorada pels experts de Sotheby's entre 15, 2 i 21,2 milions d'euros. La tela -que testimonia tota la lluminositat i exotisme del tròpic que va enamorar Paul Gauguin-, és l'obra més important del pintor que surt a la venda a Europa en quinze anys.

Finalment, la casa de subhastes Christie's va vendre aquest dilluns un dibuix de l'expressionista austríac Egon Schiele per més de 6 milions d'euros, gairebé el doble del seu preu estimat, i un rècord per a l'obra del pintor. Dona seminua de genolls (1917) és un nu d'extraordinari erotisme que Schiele va pintar el 1917. Com a la majoria dels seus retrats, l'artista presenta el seu personatge mig despullat, aïllat i solitari sobre un fons buit i neutre. L'obra, valorada pels experts entre 2,7 i 3,7 milions d'euros, va assolir els 6,3 milions d'euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris