nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Alcúdia acull tallers audiovisuals per fomentar la llengua catalana

Aquesta mostra organitzada pel col·lectiu Trenta 1 compleix set anys


Cent seixanta alumnes d'instituts d'ensenyament secundari de tot Mallorca participen des d'ahir en la VII Trobada d'Audiovisuals en Català a l'ensenyament secundaria, a Alcúdia.

Enguany, per primera vegada, el certamen que és organitzat pel col·lectiu Trenta 1 durarà dos dies i no un, com fins ara.

La mostra consisteix en la realització de diferents tallers per fomentar l'ús del català entre els escolars. N'hi ha d'edició de vídeo digital per a curmetratges, d'elaboració d'històries amb ajuda de plastilina, disseny gràfic, ràdio, creació d'anuncis, fotografia...

Ahir els joves iniciaren els diferents projectes que avui mostraran a l'Auditori de la localitat.

Coincidint amb les jornades, es presentà ahir vespre la col·lecció Veus literàries produïda per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Catalina Femenies, del col·lectiu Trenta 1, explicà que «volem impulsar aquesta experiència d'intercanvis que nasqué fa set anys i ara per primera vegada durarà dos dies».

Femenies afirmàque «un dels objectius essencials del col·lectiu Trenta 1 es potenciar l'ús del català». El col·lectiu organitza també des de fa desset anys la mostra de teatre escolar en català i altres activitats que tenen aquest idioma com a vehicle essencial, com poden ser els jocs de llengua.

Enguany participen en la Trobada d'Audiovisuals en Català alumnes dels instituts Madina Mayurqa, Arxiduc, Antoni Maura i les Estacions de Palma; i del Berenguer d'Anoia (Inca), Pau Casasnoves (Inca); com també d'altres centres d'Alcúdia, Sineu, Guillem Cifre de Colonya (Pollença), el Port de Pollença, sa Pobla i Binissalem.

En total, hi prenen part prop de 160 alumnes i una trentena de monitors.

La clausura de les jornades serà avui horabaixa, a les 17.30 hores. Després, els estudiants tornaran als seus llocs d'origen.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris