nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

València vol que Balears faci de mitjancer per la seva presència a la fira de Frankfurt

L'IRL confirma que «L'últim Miró» es farà al Schrin Kunbsthalle de la ciutat alemanya

75960

Joan Miró protagonitzarà una exposició a Frankfurt que organitza l'Institut Ramon Llull.

M.DÍAZ/C.DOMÈNEC.
Palma/ Barcelona.
L'anunci que l'Institut Ramon Llull (IRL) durà obra de l'últim període de Joan Miró a la pròxima Fira de Frankfurt 2007, on la cultura catalana és la convidada d'honor, ha resultat sorpresa en les institucions públiques balears, encara que Gabriel Janer Manila, president de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), comentava ahir que li semblava una idea «extraordinària» i que «col·laborarem en tot el que faci falta». Janer Manila també va anunciar que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha demanat a l'IEB que organitzi una reunió amb l'IRL respecte a la seva participació en l'esmentada fira.

Janer Manila va anunciar ahir a aquest diari la intenció dels «valencians» d'acudir a Frankfurt i han sol·licitat a l'entitat balear que «organitzem una reunió amb el Ramon Llull». El president de l'IEB es pronunciava ahir sobre el fet que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua vulgui participar en la Fira de Frankfurt: «És una boníssima notícia que puguem acudir a la fira les tres comunitats encara que tinguem administracions diferents». I l'entitat balear de promoció de la llengua i la cultura es convertirà en la mitjancera. Entre la citada acadèmia i l'Institut d'Estudis Baleàrics existeixen bones relacions a partir de la creació d'una institució supraregional, la Casa de les Llengües, que impulsen l'Institut Cervantes i la Universitat d'Alcalá de Henares, i en la qual participen ambdues entitats. Cal recordar que al País Valencià hi ha diferents posicions respecte a la unitat de la llengua catalana.

D'altra banda, des de l'Institut Ramon Llull van explicar que l'exposició -anunciada aquesta setmana a Barcelona per Xavier Folch, director de l'IRL, durant una compareixença al Parlament català-, estava encara en projecte, encara que sí van donar el nom de l'espai que acollirà la mostra, per a la qual s'ha escollit el títol «L'últim Miró», el museu Schirn Kunsthalle de Frankfurt.

Des del Ramon Llull també s'ha confirmat que les obres que la integraran procediran de la Fundació Miró de Barcelona, de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma, del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia de Madrid i de col·leccions privades. Això no obstant, ni el Reina Sofia ni la fundació palmesana han rebut, de moment, una petició en ferm, com van assenyalar des d'ambdós centres.

Respecte al programa per a la presentació de la cultura catalana a Frankfurt, Janer Manila va insistir que «treballarem conjuntament» amb l'IRL, amb l'Institució de les Lletres Catalanes» però el cert és que, com ha pogut saber aquest diari, encara no s'han celebrat reunions en aquest sentit entre l'IRL i l'IEB. A la pregunta de si Balears portarà alguna proposta d'art plàstica a Frankfurt, el president del IEB va assenyalar que sí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris