nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

Lluís Llach anuncia que es retirarà dels grans recitals i gravacions la primavera de 2007

El cantautor català Lluís Llach anuncià ahir a Barcelona que es retirarà dels grans recitals i de la gravació d'àlbums en la primavera de 2007, una vegada que conclogui l'espectacle i., que s'iniciarà a Barcelona aquest mes de febrer i conclourà el mes de març del 2007. A Palma la contractació ahir encara era oberta.

En aquesta darrera gira, Llach oferirà una sèrie de concerts a la sala Apolo de Barcelona entre el 17 i 26 de febrer, i després iniciarà un tour per Catalunya i diverses ciutats espanyoles. Precisament el mes de març del 2007 es compliran els 40 anys de Llach dedicats al món de la cançó, i sobre aquesta data publicarà el seu darrer àlbum.

Lluís Llach anuncià que a partir d'aleshores s'apartarà de «la carrera normal» i només es permetrà «tocar el piano durant un temps no gaire llarg». Llach va assegurar que la seva retirada gradual dels escenaris no és fruit «del cansament o d'una crisi creativa», i afirmà que no es tracta tampoc d'«un acte d'abandonament i tristesa», sinó d'una voluntat de cercar la felicitat «d'altres maneres».

Fins que arribi la data del seu últim concert l'any que ve, Llach té en marxa altres projectes importants, com ara la finalització de la banda sonora de la pel·lícula Salvador; un projecte de teatre basat en les seves cançons i interpretat per personatges de circ, i un concert el pròxim 3 de març a Vitòria en què interpretarà Campanades a morts, en el trentè aniversari de la mort de cinc sindicalistes a mans de la Policia.

Llach qualificà aquest concert de «regal», perquè cantarà acompanyat per l'Orfeó Donostiarra. Així mateix afirmà que l'acte s'inclourà dins del documental que s'està gravany sobre la vida de Llach.

El cantant anuncià la seva «jubilació» en la presentació del seu nou recital, i., que s'estrenarà el pròxim 17 de febrer a la sala Apolo de Barcelona i en què intercala les seves cançons més íntimes amb temes inèdits.

En el nou recital, Llach incorpora cinc temes inèdits, entre els quals figuren dues cançons polítiques sobre l'Estatut, amb les quals Llach afirma que es manté «fidel a si mateix». Una altra de les novetats és un tema dedicat al poeta Miquel Martí i Pol i un que tracta de l'amor familiar truncat i que dedica a les germanes de Salvador Puig Antich.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris