nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Maria del Mar Bonet llegirà el pregó de la Setmana del Llibre en Català

Ifebal acollirà la XVII edició de la cita literària del 17 al 26 de febrer

R.C./E.P.Palma.
La cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet serà l'encarregada de llegir el pregó inaugural de la Setmana del Llibre en Català, que tindrà una nova edició, la XVII, del 17 al 26 de febrer al recinte de Fires i Congressos de Palma.

Fonts del Gremi de Llibreters de Mallorca, entitat organitzadora del certamen -que compta amb el patrocini del Govern balear i el Consell de Mallorca- anunciaren ahir que Maria del Mar Bonet serà l'encarregada de llegir el pregó inaugural de la cita literària que té l'objectiu de fomentar el coneixement i la lectura en llengua catalana.

Per aconseguir-ho, en aquesta nova edició de l'esdeveniment s'exhibiran les principals novetats editorials de Balears, Catalunya i València i més de 20.000 títols en una superfície habilitada de 1.000 metres quadrats.

A l'espera de tancar dilluns el programa oficial que es desenvoluparà, l'organització va assenyalar que, com en anteriors edicions, la Setmana del Llibre en Català comptarà amb la visita de nombrosos escriptors, que presentaran els seus darrers treballs com ja ho feren l'any passat Miquel de Palol, Miquel Mas Ferrà, Alexandre Ballester i Lluís Gavaldà, entre d'altres autors.

A més, com és habitual, s'oferirà un programa d'activitats paral·leles que inclou conferències, taules rodones, actuacions musicals i altres activitats culturals.

L'elecció de Maria del Mar Bonet per llegir el pregó inaugural de la Setmana del Llibre sembla un retorn als orígens de la cita. L'esdeveniment, i en concret el manifest que marcava el seu inici, sempre havia dipositat la confiança en figures representatives de la nostra cultura que aprofitaven el moment per reivindicar l'ús de la nostra llengua. Després que en la passada edició l'organització designàs el personatge popular de «Madó Pereta» en un gest que per a molts tenia l'objecte de controlar el to del pregó, la designació de Maria del Mar Bonet sembla un retorn als orígens.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris