algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Catalunya descobrirà a Frankfurt la seva història, la seva llengua, i el seu art amb diverses mostres

El Miró madur centrarà una de les exposicions

Una gran exposició sobre la història i la llengua catalanes, acompanyada per dues mostres més en les quals l'última etapa creativa de Joan Miró i l'estil Romànic representaran el terreny de l'art català són les propostes que l'Institut Ramon Llull (IRL) organitzarà el 2007 a Frankfurt, amb motiu de la Fira del Llibre en la qual la cultura catalana serà la convidada d'honor.

Així ho anuncià ahir Xavier Folch, president de l'IRL, que va comparèixer davant la Comissió de Cultura en el Parlament per informar sobre el programa que s'està elaborant amb motiu de l'esperada cita literària de la ciutat germana.

Folch assegurà que l'exposició sobre la història i la llengua catalanes s'exbirà al mateix recinte de la Fira del Llibre, mentre que les altres dues propostes, la primera sobre l'obra de Joan Miró i la segona sobre la producció artística del període Romànic, ocuparan les sales de distints museus de la ciutat.

De fet, segons va destacar Folch, el Museu d'Art Modern de Frankfurt ha mostrat el seu interès per acollir una exposició sobre l'últim període creatiu de Joan Miró -desenvolupat prinicipalment a Mallorca-, mentre que un altre centre s'ha interessat per organitzar una mostra d'art romànic i gòtic català.

Aquestes dues mostres s'emmarquen en la voluntat de l'IRL d'aprofitar que la cultura catalana és la convidada d'honor a la Fira de Frankfurt per potenciar la presència de diferents àmbits de la cultura catalana a Alemanya. Folch tornà reiterar que l'IRL «no farà una política discriminatòria» amb els autors catalans que escriuen en castellà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris