algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Maragall rebrà els primers papers de Salamanca en un acte solemne a l'Arxiu Nacional de Catalunya

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, rebrà els primers papers de Salamanca per gener en un acte solemne a l'Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, segons anunciava ahir la consellera de Cultura, Caterina Mieras.

Mieras assegurà que els lligalls «evidentment» els ha de rebre Maragall. En tot cas, precisà que l'acte més solemne serà el de l'exposició al palau Moja de Barcelona, la inauguració del qual també és prevista per al mes de gener i «ja està a punt».

Segons afirmà, el trasllat encara no s'ha organitzat, cosa que no significa «que surtin de Salamanca i arribin a Barcelona el mateix dia», ja que abans d'arribar a la seva destinació passaran per l'Arxiu Nacional.

Mieras comentà que els primers documents que rebrà el Principat seran els de la Generalitat republicana, ja digitalitzats, i assegurà que quan hi arribi la resta també serà a través d'una «rebuda solemne». La titular de Cultura tornà a ressaltar el «paper importantíssim» de la Comissió de la Dignitat.

Respecte de les accions empreses contra el retorn dels papers de Salamanca, recordà que la Llei de devolució s'ha aprovat i ha passat «tots els tràmits oportuns» i «cap demòcrata no s'hi hauria d'oposar». Per acabar, es mostrà «segura» que el batle de Salamanca, Julián Lanzarote, «no posarà emperons a l'aplicació de la normativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris