algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Es Baluard incorpora obres dels pintors Nadal Ferragut i Joan Miralles

El centre disposarà de les peces per la donació de Miralles i de la viuda de Ferragut

89100

Rogelio Araujo, Pere A. Serra, Tinita Ramon, Albert Ferragut, Joan Miralles, Jaume Matas i Miquel Nadal.

J.NICOLAU/L.M.Palma.
El Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,Es Baluard, rebé ahir la donació de sengles obres dels artistes mallorquins Joan Miralles i Nadal Ferragut.

Ambdues pintures es corresponen amb paisatges de Palma. Amb motiu de l'acte, representants del patronat de la Fundació Es Baluard es reuniren ahir migdia al museu per agrair la donació en una cerimònia molt breu, però d'emoció intensa, principalment per part de la família de l'artista Nadal Ferragut, com es recordarà mort enguany després d'una llarga malaltia.

El president del Govern, Jaume Matas; el vicepresident del Consell, Miquel Nadal; el regidor de Cultura de Palma, Rogelio Araujo i el president de la Fundació Es Baluard, Pere A. Serra, reberen de mans dels familiars de Nadal Ferragut i del mateix Miralles ambdues peces.

«Aquesta donació significa que Es Baluard ha calat en el cor de Mallorca i dels artistes illencs, i demostra que compleix la seva funció: ser un centre per a Mallorca i els mallorquins», va assegurar Pere A. Serra. El president de la Fundació va avançar que Es Baluard està a punt d'incorporar una important obra de Joaquim Mir.

Jaume Matas, per la seva banda, va destacar com el museu es retroalimenta: «Per una part té una gran projecció exterior i, per una altra, incorpora obra d'artistes mallorquins, la carrera dels quals culmina incloent una peça al museu més emblemàtic de les Balears».

A l'acte hi assistiren la viuda de Nadal Ferragut, Tinita Ramon, i el seu fill, Albert Ferragut, a més de Joan Miralles i el president del Grup Oliver, Guillem Oliver, que també va estar acompanyat pels seus fills Toni i Maria Antònia.

S'Hort del Rei i el llac, de Nadal Ferragut, és un acrílic sobre tela que representa s'Hort del Rei, amb la Seu de fons, i que l'artista va pintar el 2000. «A Nadal li agradava mesclar els paisatges amb les arquitectures i sempre hi solia introduir una o dues palmeres», va dir Tinita Ramon.

El quadre de Miralles mostra un paisatge diferent, el de les teulades de Ciutat. «És una vista captada des de la terrassa de ca meva», va dir. Pel pintor, es tracta d'«un d'aquests 1.000 racons que amaga aquesta ciutat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris