algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La Fura dels Baus torna a Palma per representar «Metamorfosi»

L'espectacle es mantidrà durant cinc dies a l'Auditòrium de Ciutat

La companyia catalana La Fura dels Baus representarà a l'Auditòrium de Palma a partir del proper dia 18 de gener i fins al 22 el seu nou espectacle, Metamorfosi, una «interpretació lliure» de la coneguda obra de Franz Kafka protagonitzada per Ruben Ametllé, el qual interpreta el personatge de Gregor Samsa, i Sara Rosa Losilla, que es transforma en Grete, la germana de Gregor.

Segons va avençar ahir l'ajudant de direcció de l'espectacle, Valentina Carrasco, l'obra segueix la trajectòria iniciada per la companyia amb Faust 3.0 perquè Metamorfosi també és l'adaptació d'un llibre, tot i que amb aquest espectacle «és la primera vegada que La Fura apel·la als sentiments de l'espectador», allunyant-se així de les propostes habituals, «molt més relacionades amb la por o l'emoció més a flor de pell».

«L'espectacle se centra en el punt de vista de la família de Gregor, que és qui pateix la metamorfosi, de manera que és veu com han de lluitar contra la incomunicació», explicà Carrasco, que afegí que «l'enfocament s'inspira en una síndrome que ha aparegut recentment al Japó i també a Europa que provoca que les persones busquin l'aïllament més absolut durant anys». Així, segons la seva opinió, el rerefons de l'espectacle és «totalment actual».

Paralel·lament, \132 Carrasco considera que «l'obra commou el públic perquè en algun moment se sent identificat amb algun dels personatges» ja que es tracta «d'un grup humà qüotidià que de cop es veu desequilibrat a causa d'un endeveniment que no té solució».

Quant a l'escenografia, la qual dirigeix Àlex Oller, Carrasco va anunciar que «porta l'empremta de La Fura dels Baus» quant a «la plasticitat» ja que se centra en una gran pantalla mòbil i un cub transparent també en moviment que no sols es mou per l'espai de l'escenari sinó que també interactua amb el públic. El vídeo «que cerca l'art de totes les manifestacions estètiques juntes», esdevé un element important, com també ho és la música (composada per Josep Sanou), «que serveix per acompanyar els moments sentimentalment més emotius de l'obra».

Per la seva banda, Ruben Ametllé digué que preparar el seu personatge «ha estat difícil» perquè es tracta d'un ésser «amb presència física, però tambè molt volàtil» que «porta una gran càrrega de sensibilitat i responsabilitat, a més de molta por a la humanitat». «Penso que Gregor és un enigma», sentencià Ametllé.

Finalment, Sara Rosa Losilla explicà que la seva Grete és «molt semblant a la de Kafka» ja que es tracta d'una noia adolescent que veu com el seu germà, el qual estima i admira, «va canviant» sense possibilitats d'evitar-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris