algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Solemne inauguració al Port de Sóller de l'escultura «Al·legoria» de Glòria Mas

La ministra europea Benita Ferrero i el cap del Govern, Jaume Matas, presidiren l'acte

78450

Jaume Matas, Benita Ferrero-Waldner, Pere A. Serra i representants de les diferents institucions davant l'escultura.

La comissària europea d'Afers Exteriors, Benita Ferrero, presidí ahir migdia al Port de Sóller, amb el president Jaume Matas, la inauguració de l'escultura Al·legoria de la Faula de Guillem de Torroella, obra de l'artista sollerica Glòria Mas, que hi ha tingut el suport del Grup Serra.

La peça, inspirada en el relat artúric de Guillem de Torroella, representa un arbre ideal que l'artista identifica amb un taronger. L'escultura, tota d'acer inoxidable i composta de més de 1.000 fulles i 30 fruits elaborats amb el mateix metall, presideix l'entrada a la nova zona portuària.

L'acte registrà una assistència prou nombrosa, entre autoritats i convidats. En representació del Govern hi assistí, a més del seu titular Jaume Matas, el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol. Miquel Nadal, vicepresident del Consell hi era en representació de la institució governada per Maria Antònia Munar, de qui n'excusà l'absència. Així mateix, hi eren el batle de Sóller, Carles Simarro, amb els membres del seu equip i amb regidors de l'oposició; el primer edil de Fornalutx, Joan Albertí; Pere A. Serra, fill il·lustre de Sóller i president-editor del Grup Serra, impulsor del projecte i representat també per Margalida Magraner, Carme Serra, Jesús Boyero i Paula Serra. A més, s'ha de destacar la presència de l'artista Glòria Mas; el director de l'Institut Cervantes a Brussel·les -i espòs de Benita Ferrero-, Francisco Ferrero; el regidor de Cultura de Palma, Rogelio Araújo; el president de l'Associació Austríaca d'Amics de Mallorca, Joseff Egger; el president del Foment de Turisme, Àlvaro Middelman; el president del Ferrocarril de Sóller, Xavier Mayol; el jesuïta Joan Nadal, responsable de l'edició de La Faula, entre altres. També hi assistí una representació amplíssima de la ciutadania.

Abans de descobrir l'escultura, el batle de Sóller va donar la benvinguda a tots els assistents i es va mostrar satisfet per aquest nou element ornamental, respecte del qual no va dubtar a afirmar que «sense Pere A. Serra no hauria estat possible».

A continuació, Pere A. Serra prengué la paraula per explicar que La Faula de Guillem de Torroella s'havia convertit per a ell en una «autèntica obsessió», i també que «la seva obra i el que significa estigués representat a la Vall per una obra d'art de categoria, com la que ha creat Glòria Mas». A parer de Serra, «Benita Ferrero, representant de tots els europeus, era la persona més adequada d'entre totes les que jo conec per inaugurar-la».

La comissària afirmà que amb aquesta obra «s'ha plantat un vers a la terra». Per Ferrero, l'autor de La Faula «no s'equivocà quan situà el seu especial paradís a Mallorca, a prop de Sóller, en una illa on els arbres centenaris han de menester el seu temps per créixer. Ferrero assegurà que «en aquesta reproducció de l'arbre de Glòria Mas s'hi situa un altre paradís, el de l'amistat, el de tots els qui volen fer de l'art la seva moneda de canvi, el dels amants de la bellesa i del sentiment de perfecció».

Per acabar, Matas, que qualificà el matrimoni Ferrero de «grans ambaixadors de Mallorca i de Sóller», destacà «l'esforç del Grup Serra per rescatar la figura del cavaller de Torroella i ara per dotar el Port d'aquesta creació magnífica». També assegurà que el lloc triat per ubicar-la «és el millor, ja que d'aquest punt en partien les taronges de Sóller cap al continent europeu». Després, la comitiva assistí a un dinar i visità el Museu de l'Estació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris