nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Benet XVI afirma que l'ésser humà és «ple i complet» tot i estar a l'úter

El pontífex realitzà aquestes declaracions el dia dels Sants Innocents

Benet XVI afirmà ahir, dia dels Sants Innocents, que l'ésser humà és «ple i complet» tot i que encara no estigui format a l'úter matern.

«Déu posa els seus ulls amorosos en l'ésser humà, considerat ja en el seu inici ple i complet, tot i que encara no s'hagi desenvolupat a l'úter matern», assegurà en la seva meditació sobre el salm número 138, referit a la creació de l'ésser humà, en l'audiència general oferta a la plaça de Sant Pere.

La seva catequesi se centrà en una defensa ferma de la dignitat de l'embrió amb motiu de la festa dels Sants Innocents: «Déu presta a cada persona una atenció particular ja des del primer moment de vida, mentre la teixex en el si matern», com afirma el salmista. Ja llavors, Déu s'hi dedica amb amor per completar el seu designi en aquesta obra prodigiosa que és l'home. De cadascú ho coneix tot, el passat i el futur, sense deixar-ne de banda res ni ningú», afegí.

A més, assegurà que en la Bíblia «ja hi apareix la grandesa d'aquestes petites criatures humanes no nascudes, formades per les mans de Déu i objecte del seu amor». Després de l'audiència, en la qual participaren devers 30.000 persones, el pontífex presentà les seves pregàries per les «innombrables víctimes causades pel tsunami i per altres calamitats naturals de l'any passat».

D'altra banda, ahir se sabé que Benet XVI ha aconseguit reunir 2.855.500 fidels durant els primers vuit mesos de pontificat entre les audiències privades i les generals, les celebracions litúrgiques i l'Àngelus. Entre les dades emeses per la Prefectura de la Casa Pontifícia, hi destaquen les xifres de les audiències generals, que cada dimecres apleguen una mitjana de 25.000 fidels, ja que des de la seva elecció el pontífex ha quadriplicat el nombre de seguidors que Joan Pau II reuní en un any.

Des que començà el seu pontificat, el dia 19 d'abril, el nombre d'aquestes trobades concedides per Benet XVI puja a 32, en les quals han pres part 810.000 fidels.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris