muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Glòria Mas dedica una escultura a «La Faula» de Guillem de Torroella

La peça es descobrirà avui al lloc que ocuparà al Port de Sóller

NURIA ABAD.Palma.
Al·legoria a la Faula. Aquest títol correspon a l'escultura que l'artista Glòria Mas ha realitzat, amb suport del Grup Serra, per ser ubicada al carrer Marina del Port de Sóller. L'acte d'inauguració de la peça, dedicada a La Faula, de Guillem de Torroella, l'única novel·la de cavalleria mallorquina, es durà a terme avui a les 14.00 hores i comptarà amb la presència de la comissària d'Assumptes Socials de la Unió Europea, Benita Ferrero, i el president del Govern balear, Jaume Matas.

L'escultura realitzada en acer inoxidable marí fa 3,5 metres d'altura per 3 metres d'amplada i representa un arbre. La seva copa està composta per 4.000 fulles i trenta taronges. Glòria Mas reconeix que la possibilitat de fer una escultura inspirada en l'obra de Guillem de Torroella la va il·lusionar des del primer moment, perquè «la cultura de les nostres Illes sempre ha format part important del meu univers artístic.

Més encara tractant-se d'aquesta novel·la: una obra imprescindible, un viatge fantàstic d'un personatge real a un món imaginari i al·legòric», assenyala l'artista. Si aquesta obra representa un arbre és perquè, segons paraules de Mas, «en el poema 150/57 apareix un poeta enamorat de la seva vall. En un somni sorgeixen una sèrie d'elements que se situen a Sóller». Segons l'escultora mallorquina, «l'autor també fa referència a un arbre fruiter que sorgeix d'una gruta de pedres cobertes d'aigua i que bé podria ser un taronger», interpreta.

A partir de la lectura d'aquests versos, es pot entendre que Glòria Mas hagi volgut reunir en la seva creació «els tres símbols emblemàtics de la vall de Sóller: l'aigua, la pedra i el taronger». Així, l'artista apunta que «l'aigua reflecteix la totalitat de l'arbre per submergir-nos en la metàfora del que és real i el que és fantàstic». I afegeix que «he deixat que la lluminositat de les fulles sigui el mirall de les ombres i els reflexos», destaca Mas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris