algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Els llibres de cavalleria i «La Faula» de Guillem de Torroella, a debat

El Club Ultima Hora oferta avui al Gran Hotel una conferència

Francisco Ferrero Campos, director de l'Institut Cervantes de Brussel·les, serà l'encarregat d'impartir avui la conferència Llibres de cavalleria. De 'La Faula' de Guillem de Torroella al 'Quixot' de Miguel de Cervantes. L'acte organitzat pel Club Ultima Hora tindrà lloc a les 20.00 hores a la seu de la Fundació La Caixa de Palma, situada a la Plaça Weyler 3. La conferència serà presentada pel president de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Gabriel Janer Manila.

Ferrero explicà que la xerrada tractarà «el significat del triomf de les novel·les de cavalleria en el segle XVI amb referència a altres novel·les de l'època, com la bizantina, la morisca o la picaresca». Així, avançà que «des del punt de vista dels autors, va suposar una evasió basada en les narracions bíbliques, homèriques i angleses, com el cicle del Rei Artur i els Cavallers de la Taula Rodona».

Com ja avança el títol de la conferència, Ferrero tractarà avui en profunditat la novel·la de cavalleria mallorquina La Faula, de Guillem de Torroella. Sobre aquesta obra va comentar que «els seus 1.268 versos se situen en un lloc proper a Sóller, d'on era el seu autor». I va afegir que «aquest llibre inclou molts elements fantasiosos i autobiogràfics. L'autor escriu allò que coneix, però té una formació molt forta que s'observa en reminiscències de L'Ilíada, d'Homer, o del Gènesi bíblic».

Per la seva banda, Janer Manila destacà la trajectòria de Ferrero i afirmà que és «un gran professor i intel·lectual». També comentà que «de tots els llocs en els quals ha viscut, ha extret coses valuoses. Explicaré, sobretot, els camins que ha explorat, centrant-me en la seva especialitat; la novel·la de finals de l'Edat Mitjana i la de l'Edat Moderna».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris