nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Més mobilitzacions a Salamanca per l'Arxiu de la Guerra Civil

La primera està prevista per dia tres de gener

El batle de Salamanca, Julián Lanzarote, va anunciar ahir la convocatòria d'una concentració per al proper dia tres de gener a les portes de l'edifici que alberga l'Arxiu de la Guerra Civil. L'acte s'organitza com un «nou gest testimonial de protesta» davant la llei aprovada pel Govern central el passat dia desset de novembre i que permet la sortida de documents per ser tornats a la Comunitat catalana.

El batle va manifestar que l'elecció d'aquesta data estava destinada en un principi a coincidir amb el dia que els documents sortirien de l'arxiu general i que la ministra de Cultura, Carmen Calvo, havia anunciat. Després del desmentiment de la ministra, Lanzarote, com a president del Patronat, va decidir continuar amb aquesta data per a la celebració de l'acte. El batle manifestà que a mesura que es coneguin noves informacions afirmà que es tornaran mobilitzar.

En la seva justificació, Julián Lanzarote va recordar que historiadors i arxivers havien denunciat que el contingut de les caixes no complia amb el que dicta la llei, per això se n'havia demanat la revisió, «però el Govern se les endurà sense que hagin estat revisades com caldria».

Al seu torn, el primer regidor de Salamanca s'ha referit a la notícia publicada pel diari Tribuna de Salamanca sobre la sortida de tretze caixes de l'arxiu i criticà l'actuació qualificant l'acte de «gran obscurantisme» per part del Govern del PSOE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris