algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Àustria s'abocarà en Mozart el 2006

L'any vinent se celebra el 250è aniversari del naixement del nin prodigi de Salzburg

Àustria i el món sencer celebraran de gener a desembre de 2006 el 250è aniversari del naixement de Wolfgang Amadeus Mozart, la música del qual «mai no s'interpretarà prou», segons els apassionats del nin prodigi de Salzburg. El diari austríac Kurier va plasmar l'allau d'actes i manifestacions organitzades en honor del cèlebre compositor en una caricatura en la qual fins als cans d'Àustria portaran el 2006 aquelles perruques blanques típiques del segle XVIII en el qual va viure Mozart.

Malgrat aquesta exageració, el cert és que les celebracions sobrepassaran àmpliament les ja realitzades amb motiu dels aniversaris d'altres famosos músics com Franz Schubert, Johan Sebastian Bach i Johann Strauss, i fins i tot les que es van dur a terme el 1991 pels 200 anys de la mort del mateix Mozart. Salzburg, la ciutat de l'oest d'Àustria on va néixer el compositor, i Viena, la capital on va passar gran part de la seva vida, ja van prometre no fer-se competència i, ben al contrari, «cooperaran» totalment.

De moment, l'inici de les celebracions està previst per al 21 de gener, dia del naixement de Mozart, a Salzburg, on tindrà lloc en aquella mateixa jornada una cimera de la Unió Europea, ja que Àustria és la presidenta de torn de la UE durant el primer semestre de 2006.

A la ciutat natal del compositor es durà a terme l'estrena de la World Symphony (Simfonia Mundial) de Mozart, que a continuació serà interpretada per 25.000 músics a tot el món per a delit d'uns 1.800 milions de teleespectadors. Salzburg també oferirà les 22 òperes de Mozart en el seu festival de juny i agost, com també més de 700 manifestacions en honor seu.

«En cap altra part del món no serà possible escoltar tantes obres de Mozart com als llocs on aquestes van ser creades», va declarar Othmar Raus, regidor de Cultura de la ciutat. L'orgull de Raus, tanmateix, està poc justificat per la producció de Mozart, ja que aquest no va compondre ni la meitat de les seves obres a Salzburg abans d'abandonar-la el 1781 per anar-se'n a Viena, on va morir deu anys després.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris