algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Benet XVI demana un ordre mundial més just i un desvetlament espiritual

Crida a la unió contra el terrorisme i la pobresa i accions sàvies en favor de la pau

Benet XVI dedicava ahir el seu primer missatge nadalenc com a papa a demanar a l'«home del tercer mil·lenni» un desvetllament espiritual per impedir que la humanitat sigui víctima del seu propi progrés tècnic, i que treballi per a la creació d'un «nou ordre mundial» que corregeixi els desequilibris econòmics.

A més, seguint amb el costum del seu antecessor, Joan Pau II, va fer un repàs de la situació arreu el món i va demanar la unió de tota la Humanitat entorn de metes com la lluita contra el terrorisme i contra la pobresa, i va expressar el seu desig de pau i harmonia en tota la regió del Pròxim Orient, des de Líban fins a l'Iraq, a Àsia i a Iberoamèrica.

«Una humanitat unida serà capaç de confrontar els preocupants problemes del temps present: des de l'amenaça del terrorisme fins a la pobresa humiliant en la que viuen milions de persones, des de la proliferació d'armes fins a les pandèmies i la destrucció mediambiental que amenacen el futur del nostre planeta», va dir el papa des de la lògia de Sant Pere el dia de Nadal, davant de milers de persones que l'esperaven sota la pluja.

A l'inici del seu missatge, el papa va recordar l'«immens» progrés científic i tecnològic aconseguit els últims segles, però va llançar un advertiment per reclamar als homes que obrin els seus esperits a la fe.

«Els homes i dones de nostra era tecnològica corren el risc de ser víctimes dels seus propis èxits intel·lectuals i tècnics i acabar en un empriu espiritual i un buit de cor», va dir el pontífex que, per combatre aquest buit, va demanar als fidels que obrin les seves ments i els seus cors al naixement de Crist.

Referint-se a la situació al Pròxim Orient, Benet XVI va demanar a Déu que «doni valentia a la gent de bé a Terra Santa, a l'Iraq, al Líban, on els signes d'esperança, que no falten, han de ser confirmats per accions inspirades en la justícia i la saviesa».

A més, va reclamar que es protegeixin «els més elementals drets d'aquells que viuen tràgiques crisis humanitàries, com a Darfur i en altres regions d'Àfrica central», i va demanar als pobles de Llatinoamèrica que visquin en pau i harmonia.

Així mateix, va demanar a Déu pel diàleg a la península de Corea, en referència al programa nuclear nord-coreà i a les negociacions entre Seül i Pyongyang.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris