muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Més de 150 joves recolliren el bo de 20 euros de la campanya del Consell

Els al·lots de setze a devuit anys poden bescanviar-lo per un llibre

M.L.Palma.
Més de 150 joves de Mallorca s'atracaren ahir dematí a l'oficina que el Consell de Mallorca ha habilitat aquests dies al carrer Palau Reial per recollir i segellar el bonet per poder comprar el seu llibre en català. D'aquesta manera, la campanya que s'inicià ahir, i que té com a objectiu fomentar la lectura de llibres en llengua catalana entre els joves d'entre 16 i 18 anys, ha començat amb força i continuarà fins al proper dia 20 gener.

«Aquest Nadal llegeix» és l'eslògan de la campanya que pretén distribuir un total de 2.500 bons entre els joves, els quals tenen un valor de 20 euros. Els bons es podran emprar en qualsevol de les llibreries adherides al projecte (tretze a Palma i tres a la Part Forana), on també es farà un descompte del 5 per cent respecte a la compra que s'hi dugui a terme.

Com ja va anunciar Diari de Balears, la iniciativa s'ha finançat amb el fons que hi havia destinats al Premi Mallorca de Narrativa que convocà enguany el Consell i que en la seva primera edició quedà desert. El pressupost total dels premis era de 70.000 euros, que a través d'«Aquest Nadal llegeix» es reinvertiran en cultura a través del foment de la lectura de texts en català.

La campanya ha estat impulsada conjuntament per la institució insular i pel Gremi de Llibreters de Mallorca, associació a la qual pertanyen les diferents llibreries on els joves poden bescanviar els bons. Tot i això, els al·lots de la Part Forana han d'anar a Palma a recollir el bo per despés bescanviar-lo per llibres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris