algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Un betlem vivent que s'escenifica des de l'any 1980 a Sant Salvador d'Artà

La representació en directe del naixement té lloc el dia de Nadal

L'agrupació Artà Balla i Canta escenificarà el seu tradicional betlem vivent el dia de Nadal, a les 19.30 hores, al recinte de Sant Salvador.

Malgrat que sigui una agrupació de balls i tonades de Mallorca, des de l'any 1980 ofereix aquesta representació en directe del naixament, a partir de la tradició molt arrelada a Mallorca, de muntar pessebres a les cases. Els membres de l'agrupació sostenen que «segurament aquest va ser el primer betlem vivent que es va representar a Mallorca a l'aire lliure. I avui dia, encara s'hi representa». L'escenificació només es va interrompre en dues ocasions: l'any que es varen fer les obres de reforma del Santuari de Sant Salvador (1998) i l'any que un temporal va derruir part de la murada on se sustenta el betlem (2001).

Aquesta actuació de l'entitat artanenca es basa en la tradició cristiana del naixement de Jesús i es fa a partir de l'evolució de les escenes del Nou Testament en les quals es narra aquest passatge. Per a l'escenificació hi ha presents trenta actors i actrius, de diferents edats, tots pertanyents a l'agrupació o a la seva escola.

Amb una bona il·luminació, un gran acompanyament musical i amb vestits fets expressament per a l'esdeveniment, aquest acte constitueix un referent de les festes artanenques i de les rodalies, ja que és tradicional el dia de Nadal pujar a veure aquesta representació al santuari de Sant Salvador.

Artà Balla i Canta, una agrupació sòlida que s'encarrega de fomentar i difondre la cultura folklòrica, va estrenar la seva ja dilatada trajectòria el maig del 1974.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris