muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Les veus anònimes del poble van enaltir l'espiritualitat d'«El Messies» de Händel a l'Auditòrium

P.G.Palma.
Les intervencions de les dues-centes veus anònimes del poble contribuïren a enaltir l'espiritualitat d'El Messies de Händel en el concert participatiu que s'oferí ahir vespre a l'Auditòrium de Palma. El recital, promogut per l'Obra Social de la Fundació la Caixa i la Fundació Pública de les Balears, tornarà a dur-se a terme avui vespre al mateix escenari, a les 21.00 hores.

Els tres mesos d'assajos a què es van sotmetre els dos-cents cantaires aficionats que han volgut col·laborar en aquesta primera edició d'El Messies participatiu que es fa a Palma es van veure traduïts en una perfecta sintonia de tots els integrants del cor, que anà guanyant confiança en cadascuna de les intervencions previstes. Entre aquestes, es visqué un dels moments més àlgids en interpretar el cèlebre Al·leluia.

Sota la batuta de Philippe Bender, director titular de l'Orquestra Simfònica de les Balears, i amb la referència de la música que interpretà aquesta formació, els cantaires, situats al voltant del públic, aconseguiren multiplicar l'efecte coral de l'obra cabdal de Händel i arrencaren els aplaudiments del públic en nombroses ocasions.

Des de l'escenari, la Coral Universitària duia el pes del recital, que també comptà amb la participació de la Capella Oratoniana, l'Orfeó Universitat de les Illes Balears, la Coral Cantiga i la Polifònica de Puig-reig.

Tot i que la nota destacada del concert fou sens dubte la novedosa i esperada intervenció coral, no es pot obviar l'excel·lent interpretació dels intèrprets solistes que van intervenir en el recital, que comptà amb les veus de la soprano Ruth Rosique, el contratenor Jordi Domènech, el tenor Patrick Raftery i el baix Joan Martín-Royo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris