nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El domini '.cat' preveu obrir la fase de registre el 23 de gener

El domini «.cat», aprovat per la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) a mitjan setembre, preveu obrir el pròxim 23 de gener el període de registres dirigit a institucions de promoció de la llengua i cultura catalanes, entitats amb presència en català i els adherits a la campanya de suport a la candidatura del «.cat». De fet, dijous passat, Diari de Balears lliurava a PuntCAT el premi Primera Plana.

El director executiu de la Fundació PuntCat, Amadeu Abril, explicà a Barcelona que aquesta és la previsió després que l'ICANN fes dilluns l'últim acte en el procés de creació del domini, com és afegir l'arrel (root) i posar el «.cat» a la base de dades.

Abril assegurà que existeix una «demanda important» de dominis, també procedents de Balears i de la Comunitat Valenciana, i una bona recepció per part dels registradors. El procés de registre, explicà Abril, tindrà dues fases: una fase de llançament, que s'iniciarà el gener, i el període obert a tothom, que es farà l'abril.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris