algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Un betlem amb esperit reutilitzable

Els alumnes de Sant Salvador d'Artà han fet un naixement amb elements reciclats

Quan tot està quasi inventat en aquestes dates, Artà viu un Nadal d'allò més original i ecològic. Reciclar és com un joc de nins. L'esperit nadalenc comparteix protagonisme amb la voluntat de fer una aclucada d'ull al medi ambient. Els més petits esdevenen els protagonistes de les festes. Per Nadal, a Artà, tot es veu des d'una òptica verda i amb clau de respecte a l'entorn. Tothom està satisfet perquè tothom ha complert el seu paper a la perfecció.

Reis de paper, animals de cartó, teles i altres elements que habitualment moren als contenidors de residus s'incorporen a la vida mitjançant diferents formes i mides, aportant el toc de color i innocència de Nadal. Els nins del Col·legi de Sant Salvador enguany n'han feta una de ben grossa.

Els escolars han treballat a fons per aconseguir muntar un ampli i original betlem a base d'elements reutilitzables on no hi manca res de res i en el qual s'ha mirat fins al darrer detall. Cal destacar que Sant Salvador és un dels col·legis on més s'ha treballat per educar els alumnes en matèria mediambiental. Des de fa una sèrie d'anys aprenen a reciclar.

Cada curs s'ha encarregat de construir-ne una part. Així, uns han fet els animals, d'altres s'han encarregat del naixement, dels pastors o bé dels reis. Els alumnes han gaudit de valent amb aquesta activitat, sobretot una vegada comprovats els resultats.

Porquets, ovelletes o anneretes comparteixen protagonisme amb els pastorets, els molins i amb un gran estany d'aigua que ha estat fet per Pere Piris, un dels professors del centre.

El betlem està instal·lat a la planta baixa del centre escolar d'Artà i està obert a tot aquell que vulgui visitar-ho. Un betlem que val la pena visitar per la seva originalitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris