algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Les obres de rehabilitació integral de can Oleo començaran el febrer del 2006

L'empresa Ortiz Construcciones y Proyectos n'executarà els treballs per 2.286.782 euros

65688

L'estat actual de conservació del casal és molt deficient.

P. GIMÉNEZ.Palma.
El Consorci per al Foment d'Infraestructures Universitàries -Cofiu- ha adjudicat les obres de rehabilitació integral del casal de can Oleo a l'empresa Ortiz Construcciones y Proyectos SA per un import de 2.286.782 euros, 280.000 euros per sota del pressupost inicial.

El començament de les tasques, finançades en el pressupost general del Cofiu per la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern, és previst per dia 1 de febrer i el termini d'execució serà d'onze mesos. Aquesta previsió fa pensar als responsables del projecte que la Universitat de les Illes Balears -UIB- podrà obrir les portes de can Oleo a la ciutadania a principi del 2007.

El director general d'Universitats, Climent Ramis; el vicerector d'Infraestructures i Medi Ambient, Gabriel Moyà; i el gerent del Cofiu, Guillem Crespí, es mostraven ahir satisfets de veure aprovada per fi, després d'anys d'espera i d'haver superat un munt de problemes, una actuació que «servirà per millorar i per ampliar la xarxa d'instal·lacions i infraestructures educatives i complementàries de la UIB».

Segons explicà Crespí, per febrer començaran les feines prèvies de «neteja i trasllat d'alguns arxius i documents que encara romanen a l'edifici», per iniciar com més aviat millor l'actuació definida pel projecte dels arquitectes Pere Nicolau i Mariona Nicolau, pare i filla. A tal efecte, i avantçant-se als problemes d'accessibilitat a l'immoble -ubicat al carrer de l'Almudaina-, «ja s'han sol·licitat a la Gerència d'Urbanisme els permisos necessaris per habilitar un espai a prop del palau reial, des d'on es traslladarà el material necessari per executar la reforma projectada».

El gerent del Cofiu assenyalà que «un total de desset empreses s'interessaren per l'anunci de licitació de les obres», encara que «al final només foren sis les que presentaren formalment la seva oferta per poder optar-hi».

Estudiades les propostes per Nicolau Dameto, arquitecte de la UIB, i per Nerea Uriarte, arquitectessa de la Conselleria -que supervisaran les obres juntament amb el director executiu d'aquestes, Pere Nicolau-, el passat 9 de desembre la mesa de contractació acordà adjudicar-les a l'empresa Ortiz Construcciones y Proyectos SA. Aquesta, que «aportarà 70.000 euros per a millores», ja ha duit a terme actuacions com la rehabilitació del castell de Son Mas, a Andratx.

S'ha de recordar que la casa senyorial de can Oleo està tancada des de l'any 1975 i que, a hores d'ara, el seu estat de conservació és molt deficient. A parer de Climent Ramis i de Gabriel Moyà, la recuperació de l'immoble, cedit a la Universitat el 1999, és fonamental per «potenciar la presència de la màxima institució acadèmica al centre de Palma», on la UIB ja disposa de l'edifici de Sa Riera. Ambdós es mostraren convençuts del paper important que tindrà can Oleo en la dinamització d'aquesta àrea de la ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris