nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Sirvent mostra a Pelaires l'obra recent, on simplifica les formes

La mostra, que s'inaugura avui, recull 16 peces en petit i mitjà format

JOANA NICOLAU.Palma.
Josep Maria Sirvent inaugura avui a la sala Pelaires una exposició amb les seves creacions més recents. Ho fa amb setze peces, de petit i mitjà format, algunes de les quals palesa l'obertura de nous camins i una evolució en les formes habituals d'aquest creador.

L'escultor català continua treballant amb els materials nobles de sempre: ferro, granit i bronze. Tanmateix, les darreres peces evidencien una major llibertat i simplicitat. Sempre amb els elements de la natura com a referent, del conjunt expositiu convé destacar-ne una escultura de format mitjà titulada Nit plena. Es tracta d'una forma circular, inspirada en les seves característiques rodes, però molt més minimalista i alhora de gran solidesa i lluminositat. Sembla que les tensions en la combinació de materials com el ferro i el granit s'hi dilueixen per aportar una gran bellesa al resultat final.

Una altra de les obres exhibides, Bosc, també sobresurt del conjunt exposat. Es tracta d'una columna molt estilitzada i nova, creada també a partir de la combinació de materials. Totes són encara peces rotundes, però guanyen en senzillesa.

El muntatge de la sala Pelaires se divideix en diferents sèries: Anells, que representa l'honestedat; Bosc, que té relació amb la terra i amb la natura; In-Fusions, que suposa una reflexió interior sobre un mateix; i Clan-Destí, basada en el sentit de pertànyer a un determinat grup. Tot i tractar-se de col·leccions diferents, sembla que formen un tot unitari. «En la meva obra no hi ha etapes, sinó unitat d'estils», afirmà ahir Sirvent.

Així, posà en relleu que les seves creacions han seguit una evolució paral·lela a la de la seva vida i assegurà que, si bé les darreres peces mantenen la línia creativa dels darrers anys, «contenen petits canvis per a l'espectador», però que segons ell, com a creador, són «grans canvis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris