algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

La Llonja obre el seu espai a les creacions cosmopolites de Sapere

La mostra que s'inaugurà ahir revisa les diferents etapes de l'artista

La Llonja de Palma s'obri a l'obra del pintor i escultor Horacio Sapere (Buenos Aires, 1951) amb una retrospectiva presentada sota el títol de Parlar so.

Concretament s'hi exhibeix una selecció de 25 quadres de gran format, realitzats entre els anys 1983 i 2005, a més de diverses escultures de la dècada dels noranta i la instal·lació Poet's room, un espai poètic concebut el 1985. Aquesta obra va marcar l'inici de la dedicació de l'artista a la pintura.

La inauguració de l'exposició reuní algunes de les primeres autoritats culturals de la Comunitat, així com representants de la CAM i de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), organitzadors de la mostra. Tampoc va mancar representació dels galeristes de Palma, com Joan Guaita, Bernat Rabassa, Pep Pinya i Gero Martínez; artistes com Amador, Bruni Heym i José Aranda; i Toni Yoh, gran col·leccionista de l'obra de Sapere. Miquel Alenyà, expert en art i membre del consell editorial de Diari de Balears, J.Francesc Feliu, director de la Fundació La Caixa, i Paco Verdú, de Banca March, també hi foren presents.

El conjunt d'obres que s'exposa procedeix tant de col·leccions privades com de galeries i museus, i mostren tant la visió cosmopolita d'aquest artista com la fortalesa poètica de les seves creacions. Sapere, que feia anys que pensava en aquesta revisió, es mostrà del tot satisfet davant del resultat aconseguit en l'espai de Guillem Sagrera.

De formació autodidacta, Horacio Sapere va començar com a artista gràfic creant peces de poesia visual i no va ser fins que s'instal·là a Mallorca que es va decantar per la pintura, a través de la qual s'endinsà en els corrents avantguardistes.

El fil conductor de la creació de Sapere es fonamenta en una recerca molt intensa de la interconnexió entre el seu propi pensament i el propi martell de treball. D'aquest concepte sorgeix el títol de la mostra. L'exposició es podrà visitar fins al dia 28 de febrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris