lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Cort inicia la conversió del Xesc Forteza en Conservatori Elemental de Música

Les obres s'encetaran el gener i el centre estrenarà la seva activitat el setembre

99088

El Xesc Forteza continuarà mantenint la seva activitat com a escenari per a propostes culturals.

NURIA ABAD.Palma.
L'Ajuntament de Palma ha iniciat ja els tràmits d'adquisició del material i els instruments que han de ser la base en la qual es fonamenti el Conservatori Municipal Elemental de Música, que estarà ubicat a partir del pròxim cicle acadèmic en el Teatre Municipal Xesc Forteza. Per allotjar aquesta nova activitat, el mes pròxim començaran les obres d'adequació de l'espai de Sa Calatrava, que «se centraran bàsicament a l'adaptació de les diferents aules, com també al seu aïllament acústic», va explicar el regidor de Cultura, Rogelio Araújo.

Cort ha projectat la creació d'aquesta escola per donar cabuda a la gran demanda en grau elemental que no pot assumir el Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma. Segons un estudi desenvolupat per Cort, només s'admet un 30 per cent dels alumnes amb referència a les peticions que es plantegen en cada curs escolar. Així, la nova escola de titularitat pública tindrà com a objecte l'ensenyament reglada de la música a al·lots i al·lotes d'edats compreses entre els 7 i 8 anys i entre els 12 i 13 anys.

Segons Rogelio Araújo, «la creació d'aquesta experiència pilot en el Teatre Municipal Xesc Forteza respon a una doble intenció: la d'ampliar el ventall de possibilitats educatives musicals dels ciutadans i, alhora, pal·liar la manca històrica d'institucions municipals d'ensenyament de música».

Quant a la planificació acadèmica, dels quatre cursos de grau elemental es començarà per oferir el primer curs per a, any rere any, anar implementant la resta de cursos fins a arribar a quart. Llavors, la capacitat de matrícula rondarà la xifra de 150 a 180 alumnes. En principi, les especialitats instrumentals ofertades seran piano, violí, violoncel, flauta travessera, clarinet, saxofon i trompeta, a l'efecte de complir la Llei 756/1992, que estableix que als centres reglats de grau elemental de música s'oferiran com a mínim l'especialitat de piano i cinc més que completin un grup instrumental amb repertori propi.

El Xesc Forteza ha estat elegit per allotjar aquesta institució docent per diferents motius. «El teatre té una operativa accessibilitat, ja que es troba ubicat prop d'un gran nombre de centres educatius i a més es troba molt ben comunicat per mitjans de transport públic», va comentar Araújo. Així mateix, va convenir que l'espai «disposa d'un escenari i un pati de butaques que admet una versatilitat d'utilització per a activitats musicals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris