cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Consell enceta la campanya per fomentar la lectura en català

Distribuirà 2.500 bons, que costaran 20 euros, entre els joves illencs

P.GIMENEZ.Palma.
El Consell de Mallorca lliurarà a la seva seu de Palau Reial prop de 2.500 bons, els quals costaran 20 euros cada un, perquè els joves de les Illes, d'entre 16 i 18 anys, puguin adquirir llibres en català durant aquest Nadal.

La campanya per al foment de la lectura, que es posa en marxa amb el lema Aquest Nadal llegeix, és una iniciativa impulsada conjuntament per la institució insular i el Gremi de Llibreters de Mallorca amb l'objectiu de donar sortida «a la partida econòmica del premi Mallorca Narrativa que convoca el CIM i que quedà desert en la seva primera convocatòria».

Així ho van confirmar ahir la vicepresidenta del Consell i responsable insular de Cultura, Dolça Mulet; el director insular de Política Lingüística, Miquel Julià; la presidenta del Gremi de Llibreters, Marian Colom; i l'escriptor Guillem Frontera, membre del jurat del guardó literari.

Segons va explicar Miquel Julià, la campanya que s'enceta dijous, dia 22 de desembre, i que es desenvoluparà fins dia 20 de gener, va néixer amb l'objectiu de «destinar el superàvit de 70.000 euros -dotació del premi- al foment de la lectura».

Una proposta molt ben rebuda per part del Gremi de Llibreters, que, segons paraules de la seva presidenta, considera «important donar suport a qualsevol iniciativa que cerqui fomentar la lectura en una Comunitat on l'índex de lectura està per sota de la mitjana nacional», destacà Colom.

El funcionament de la campanya és simple. A partir del pròxim dia 22 de desembre es podrà recollir al Palau Reial els bons a canvi de vint euros correctament segellat per la institució. Aquest bo es podrà fer servir en qualsevol de les llibreries adherides al projecte (13 a Palma i 3 a la Part Forana), que, a més «també faran un 5% de descompte respecte a la compra» que s'hi dugui a terme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris