muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La veu de Pons i la poesia de D'Efak posaren màgia a la Nit de la Cultura 2005

Un nombrós públic acompanyà l'OCB en la seva festa

La Nit de la Cultura de l'Obra Cultural Balear -OCB-, en la qual també es lliuraren els premis 31 de Desembre 2005, homenatjà dissabte vespre de manera càlida la figura del poeta Guillem d'Efak. Coincidint amb el desè aniversari del traspàs de l'autor manacorí, el baríton menorquí Joan Pons posà veu als darrers poemes que signà d'Efak.

L'auditori de Sa Màniga de Cala Millor era ple a vessar en una nit que, com bé afirmà el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, serví per fer una crida a la dignitat dels assistents, a fi que continuïn defensant la llengua i la cultura catalanes pròpies de les Illes.

Presentada per Jaume Oliver i per Núria Soler la gala, que es pogué seguir per TV3, s'inicià amb l'actuació de Lloll Bertran. La consumada actriu catalana arrancà els primers aplaudiments del públic amb les seva al·lusió picardiosa a la polèmica piscina de Pedro J. Ramírez i Àgatha Ruiz a la Costa dels Pins.

El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, prenia el testimoni de la irònica intervenció de Bertran per destacar que, «malgrat ser un municipi turístic, defensam el patrimoni, la llengua i la cultura d'aquesta terra».

Just després arribà un dels moments més esperats i emotius de la cerimònia, juntament amb la intepretació final de tots els intèrprets convidats de l'himne de La Balanguera. El baríton menorquí Joan Pons, acompanyat al piano per la seva filla Joana, interpretà quatre poemes del desaparegut Guillem d'Efak musicats de manera expressa per a l'ocasió. Des del pati de butaques, la viuda de d'Efak, Mònica Pastor, seguia amb interès les progressions del baríton, que interpretava amb força Amics, germans o Què farà la nina, i confessava que se sentia «molt contenta i envoltada d'amics de Guillem: som feliç de veure el detall que han tingut cantant cançons que ni jo mateixa encara no havia sentit mai».

El grup Cap pela actuà abans que es reconegués la trajectòria de Joan Sans en el món de les juguetes educatives, amb el premi Emili Darder, i que es distingís amb el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel el jove glosador Mateu Matas. Per acabar, Maria Tudurí, de Postres Tudurí, rebé el premi Francesc de Borja Moll.

La cerimònia, que durà fins passada la una de la matinada, tingué un final de luxe amb les actuacions del jove pianista Joan Martorell i de Joan Miquel Oliver, amb els seus grups. El membre de la banda mallorquina Antònia Font, que tingué també la col·laboració de la Capella Mallorquina, entusiasmà els assistents amb una actuació que posà la nota alegre a la Nit de la Cultura de l'OCB i a l'edició d'enguany dels premis 31 de Desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris