nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Entranyable festa dels Premis Primera Plana

Els periodistes, col·laboradors literaris i directius de l'empresa acompanyaren els guardonats

77150

Pere Serra, entregà el guardó a Antònia Font.

La gent que cada dia fa Diari de Balears es va reunir dijous a la nit a la discoteca Pachá per tal de lliurar els premis Primera Plana, que en aquesta edició distingien el grup de música Antònia Font i l'associació PuntCAT. La intenció que fos una festa senzilla, sense pretensions, va caure molt bé entre els cent vint convidats que acudiren a la cita, convidats que s'allunyaren de l'encotillament d'altres actes més protocol·laris.

Miquel Serra, director de Diari de Balears, donà la benvinguda a tots els presents i mostrà la seva satisfacció «per reunir per primera vegada en gairebé deu anys la redacció del diari i els seus col·laboradors literaris amb els responsables dels diferents departaments de l'empresa i els directors dels altres mitjans del Grup Serra». Recordà que els premis Primera Plana són un reconeixement del diari a l'ús de la llengua i a la pròpia identitat. Explicà que, «afortunadament, hi ha moltes persones i entitats que podrien rebre el premi», però que enguany el consell de direcció havia acceptat, «a la primera, les propostes de Llorenç Valverde i Pere Fullana per a PuntCAT i Antònia Font».

Llorenç Valverde explicà que el premi a PuntCAT «és el reconeixement a la tasca i als objectius que la llengua i la cultura siguin reconeguts dins una identitat diferencial a internet».

El catedràtic de Matemàtiques de la UIB es va fer ressò que el PuntCAT ha d'implicar totes les persones que estan vinculades amb una llengua i cultura pròpies: «No és un domini territorial, sinó que és un domini de llengua i cultura», afegí. Per acabar, el matemàtic destacà que l'associació PuntCAT, que ara s'ha refundat en fundació, «ha mort d'èxit», a més d'encoratjar tothom que, en estar funcional, empri el domini .cat.

Joan Francesc Gras, president de la junta directiva del PuntCAT, recollí el premi amb molta d'emoció. Després comentà que «estam molt orgullosos d'aquest guardó. Ens ha fet molta d'il·lusió que ens donin un premi a les Illes, amb una publicació d'aquí escrita en català».

El també membre del consell Pere Fullana presentà Antònia Font «com un dels fenòmens socials i culturals més refrescants de la darrera dècada a les Balears». Fullana comentà que «el país, sense música, no seria res, perquè la música ha estat i és el reflex d'una manera de contemplar la realitat de les Balears, de viure-la, de patir-la, però també una manera d'estimar-la i d'estimular-a a mantenir-se viva». Joan Francesc Gras i Antònia Font reberen els guardons de mans del vicepresident i el president del Grup Serra, Sebastià Ginart i Pere A. Serra.

Els periodistes del diari volgueren tenir un reconeixement per la llibreria Embat. «L'anunci d'Embat -digué Miquel Serra- s'ha publicat des del primer dia i avui, que ens reuníem, li diguérem a Glòria Fortesa que ens faria molta d'il·lusió que ens acompanyàs». Carme Serra, directora comercial del diari, li va entregar una distinció que la llibretera agraí.

Entre els assistents, s'han de destacar els directius del Grup Serra com Margalida Magraner, Jason Moore, Tomàs Ibarz, Pere Comas, Paula Serra, Antoni Rabassa, Jesús Boyero, Paula Mir, Pep Xisco Tous i Margalida Tous.

Quant a col·laboradors literaris de Diari de Balears, s'han de mencionar Jaume Corbera, Gabriel Bibiloni, Cathy Sweeney, Joan Manresa, Xesc Bujosa, Bartomeu Binimelis, Josep Melià, Josep Moll, Miquel Alenyà, Josep Palou, María José Corominas, Àlex Volney, Joan Mir, Gabriel Florit, Miquel Payeras, Francisca Vives, Aina Salom, Celestí Alomar, Carles Manera, Miquel Àngel Maria, Tomeu Martí, Climent Picornell, Damià Quetglas i Josep Maria Llaurador, entre d'altres. Tots ells es fusionaren, com si es tractàs d'una família, amb els membres del consell de redacció i amb els redactors de DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris