algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Joan Pons recorrerà a la Nit de la Cultura de l'OCB «El darrer viatge» de Guillem D'Efak

Joan Pons estrenarà anit, a la Nit de la Cultura de l'Obra Cultural Balear, que se celebrarà a l'Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor, el muntatge El darrer viatge, en el qual es presenten les últimes cançons que va compondre Guillem d'Efak i que va realitzar ex professo perquè musicàs Antoni Parera Fons i interpretàs el baríton menorquí.

Els temes seran interpretats a duet per Pons i la seva filla, la pianista Joana Pons. Per a Parera Fons, els versos de d'Efak destaquen per la seva «enorme simplicitat i irreductibilitat». «Fa la impressió que el poeta intuïa que s'apropava el final de la seva vida perquè aquests poemes són com un testament», va afegir.

El baríton, per la seva part, abandonarà per una nit el seu registre operístic habitual. «Al principi, em va costar adaptar-me a les cançons perquè s'escapaven del meu dia a dia. Tanmateix, com que cantar és un joc de paraules, al final he aconseguit adaptar-me», va dir Pons. El fet d'interpretar les cançons en català suposarà «una alegria». «Em sentiré més a prop del que estic recitant, més pròxim. Per una vegada, més que la veu, per mi serà important el que diré». El fet de pujar a un escenari al costat de la seva filla també serà especial per al baríton menorquí.

Durant els assaigs, el grau de complicitat entre Parera Fons, Pons i els versos de D'Efak va ser tal que en ocasions varen arribar fins a les llàgrimes.

La gala d'enguany, en la qual també actuaran el grup coral Capella Mallorquina, el conjunt Cappela, el pianista Joan Martorell i el guitarrista Joan Miquel Oliver, homenatjarà D'Efak en el desè aniversari de la seva mort i serà retransmesa per TV3 a Balears i per C33 a Catalunya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris