nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Consell regalarà per Nadal 20E als joves per comprar un llibre en català

Invertirà els 60.000 euros del Premi Mallorca, que quedà desert, en xecs de compra

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, no va amagar la seva desil·lusió en saber que el Premi Mallorca de narrativa, el més ben dotat en llengua catalana (60.000 euros), quedava desert en la seva primera convocatòria, que es va fallar el mes de setembre.

Després de mostrar-se convençuda, en més d'una ocasió, que el Premi Mallorca tindrà continuïtat i que els volums guardonats seran publicats en les pròximes edicions, el Consell de Mallorca posa en marxa ara una campanya nadalenca en què invertirà els diners que havia de pagar al guanyador del premi esmentat en promocionar la lectura en català entre els joves de setze i devuit anys.

Així, el Consell ha acordat amb el Gremi de Llibreters que donarà un xec per valor de vint euros a tots aquells joves d'aquestes edats que acudeixin a la seu de la institució insular, el qual ells mateixos podran bescanviar amb llibres escrits en català en els comerços especialitzats que se'ls indicarà (s'hi han afegit devuit a Palma, un a Sóller, un a Inca i un a Pollença).

De fet, el Gremi de Llibreters ja ha posat en marxa una campanya nadalenca en diversos mitjans de comunicació a través de la qual, sota el lema «un regal, un llibre», pretén que els ciutadans valorin els avantatges del llibre com a regal de les festes que s'apropen. Aquesta nova campanya, a la qual els llibreters s'han afegit, va adreçada a un segment de població molt específic, amb uns gustos literaris que encara no estan del tot marcats i en la qual els llibreters podran tenir l'oportunitat de guiar-los amb els seus coneixements cap a una preferències literàries més concises.

Els joves tindran temps a bastament, entre el 20 de desembre i el 20 de gener (temps en el qual la campanya romandrà oberta), per poder apropar-se a les llibreries i veure els volums que els convenguin més.

Els llibreters, en algunes ocasions, han mostrat el seu «neguit» per la gran competència que tenen de les grans superfícies i més quan, des de fa alguns anys, tots aquests comerços no especialitzats poden vendre llibres de text, «l'entrada més grossa que el gremi tenia en tot l'any», apuntaren fonts dels llibreters el passat mes de setembre.

Amb aquesta iniciativa, els joves també tindran l'oportunitat de conèixer la seu del Consell de Mallorca i el seu funcionament, una institució que, en moltes ocasions, ha demostrat la seva preocupació perquè tots els ciutadans, i molt especialment els més joves, puguin sentir-se a prop d'aquest ens, que té moltes de les competències polítiques en la Comunitat Autònoma que interessen els joves i que pretén implicar-se amb la societat mallorquina, com ha demostrat a través de les campanyes que ha posat en marxa fins ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris