nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

L'OCB reconeix «el millor de la nostra terra» en els XIX Premis 31 de Desembre

Els guardons es lliuraran en el decurs de la gala de la Nit de la Cultura de dissabte

EVA EGEA.Palma.
L'Obra Cultural Balear (OCB) va donar a conèixer ahir els guardonats dels XIX Premis 31 de Desembre, que seran lliurats en el decurs de la gala de la Nit de la Cultura. L'acte se celebrarà aquest dissabte a l'auditori de Sa Màniga de Sant Llorenç des Cardassar.

Tomeu Martí, coordinador de l'OCB, destacà que «el lliurament d'aquests premis és un bon exercici d'autoestima dels mallorquins perquè amb els guardons destacam el millor de la nostra terra».

El premi Francesc de Borja Moll ha recaigut sobre l'empresa Postres Tudurí, per la seva capacitat d'industrialització i l'ús de la llengua catalana en l'etiquetatge dels seus productes. Als Missioners dels Sagrats Cors els han atorgat el premi Josep Maria Llompart com a reconeixement de la seva aferrissada defensa del patrimoni de Mallorca i, en especial, del monestir de Sant Bernat de la Real.

A Joan Sans Mercadal li han concedit el premi Emili Darder per la seva tasca de divulgació del desconegut món dels jocs i les joguines populars. El premi Bartomeu Oliver reconeix la trajectòria de la Fira de Teatre de Manacor, que enguany celebra els deu anys de vida. L'historiador Antoni Mas i Forners ha rebut el premi Miquel dels Sants Oliver per la seva darrera obra, Esclaus i Catalans, en la qual rescata un aspecte molt important de la identitat dels mallorquins.

El premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, que està destinat a reconèixer algun jove valor, ha recaigut en el glosador Mateu Matas Ordinas «Xurí» pel mèrit d'haver rejovenit el món de les gloses. Finalment, el Premi Gabriel Alomar ha recaigut en la figura de Francesc Mira, a qui se li reconeix la seva trajectòri vital, intel·lectual, cívica i política.

A banda dels premis citats, també és lliurarà un reconeixement de mèrits al voluntariat lingüístic a Coloma Julià Adrover, per la seva tasca com a activista cultural i la seva feina a la delegació de l'OCB a Llucmajor.

Els guardonats agraïren que l'OCB hagi decidit premiar el seu esforç i la seva tasca diària, i alguns, com Joan Sans, aprofitaren per demanar una major implicació social a l'hora de mantenir viu l'ús del català, «crec que hem de lluitar amb força per mantenir l'ús de la nostra llengua».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris