muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Santa Llúcia dugué la seva llum a Cort

La desfilada de la comunitat sueca, interrompuda per una protesta d'immigrants

P.P.Palma.
Sara Flöken va encarnar ahir vespre Santa Llúcia, en la tradicional representació que cada any protagonitza la comunitat sueca a Palma amb motiu de la festivitat de la santa i que engunay es va veure una mica deslluïda pel fet de coincidir a Cort amb la manifestació en contra de l'explotació laboral dels immigrants a la mateixa hora.

Malgrat els moments d'incertesa que es van viure en un primer moment, l'acte es va poder dur a terme com estava previst en el programa, però amb mitja hora de retard.

Adornada amb la corona d'espelmes que s'associa a la iconografia de la santa, i escortada pel seu seguici, compost de 25 al·lots, la jove Sara Flöken encapçalà la tradicional comitiva que amb motiu de l'onomàstica partia de la Plaça Major per recòrrer, a peu i cantant, el carrer de Colom fins arribar a Cort.

Va ser a la plaça del Consistori on es produí la trobada amb el nombrós grup de persones que a la mateixa hora es manifestava per denunciar l'explotació laboral que pateixen els immigrants i de la qual es parla més àmpliament a la pàgina 9 d'informació local.

Alumna del col·legi suec de Palma, Flöken substituí el seu parlament per la lectura d'un poema en català. Si el matí havia estat Alice Tham, de 8 anys, la que havia representat al col·legi la santa de Siracusa, l'elecció de Flöken per fer de Santa Llúcia el vespre, tot i que només residirà a l'Illa uns mesos, es degué al fet que aquest és un honor que es reserva a l'alumna que té la major edat del curs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris