algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

La polèmica entela l'obertura oficial del curs del Conservatori Superior

Els alumnes anunciaren la seva absència a l'acte i una protesta a Palma divendres

82648

Miguel Roa pronuncià la lliçó inaugural.

A.B./J.M.S./M.D.
Manacor/Palma.
El claustre de Sant Vicent Ferrer de Manacor va acollir ahir la inauguració oficial del curs del Conservatori Superior, acte que va comptar amb la presència del conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, i l'absència dels alumnes «com a protesta pels problemes que patim», entre ells «falta d'espai i, per exemple, que en aquests moments del curs encara no s'ha fet el calendari escolar, entre molts d'altres», van explicar els representants dels estudiants.

L'alumnat havia anunciat una manifestació ahir durant l'acte però, més tard, aquesta es va desconvocar i l'Associació d'Alumnes del Conservatori va explicar que es farà divendres 16 a les 09.00 hores davant dels jutjats de sa Gerreria, on es farà un judici per una demanda contra la Conselleria interposada per un grup de professors arran d'unes proves de selecció de docents.

Rafael Bosch, director general de Planificació i Centres de la Conselleria, va dir ahir a Manacor que «tothom estava convidat i ha vingut qui ha volgut», referint-se al boicot a l'acte dels alumnes. Respecte a la falta d'espai al Conservatori, una de les moltes reivindicacions dels estudiants, va demanar «paciència» i va assenyalar que «per a nosaltres és una prioritat, hem sol·licitat cofinançament a Madrid per a la construcció de la segona fase i si no ens la donen haurem d'assumir-ho nosaltres». També va dir que «abans de Nadal» mantindrà una reunió amb representants de l'alumnat.

Quant a l'obertura oficial del curs, Francesc Fiol, en el seu discurs, va explicar que per a la construcció de la segona fase fan falta 18 milions d'euros, fet pel qual «insistirà» davant del Govern central respecte al cofinançament. Aquest curs, va afegir, s'ha passat de 173 alumnes a 195 i el pressupost és de 2'5 milions d'euros. «Tenc l'esperança que tot anirà bé amb l'esforç i la flexibilitat de tots».

La conferència inaugural la va pronunciar Miguel Roa, director musical del Teatre de la Sarsuela de Madrid, i la Medalla d'Honor del Conservatori Superior es va lliurar al grup S'Estol des Picot, segons un acord unànime dels professors de l'especialitat de música tradicional. Per finalitzar hi va haver un concert amb intèrprets de Mallorca, Eivissa i Menorca, i es va lliurar el llibre Estudi sobre música tradicional de Mallorca, d'Antoni Noguera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris