algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

L'Orquestra Simfònica de Balears homenatja el mestre Eaktay Ahn

El concert en el seu honor tindrà lloc aquest dijous a l'Auditòrium

EVA EGEA.Palma.
La Fundació Pública de les Balears per la Música ha preparat un concert especial per celebrar el centenari del naixement del mestre Eaktay Ahn. L'acte tindrà lloc a l'Auditòrium de Palma aquest dijous, a les 21.00 hores.

Eaktay Ahn nasqué a Pyongyang, Corea del Nord, l'any 1906. Estudià música al Japó i aviat destacà per les seves habilitats musicals. Es traslladà a Viena, on rebé les ensenyances de Richard Strauss i es convertí en el seu deixeble.

La seva filla Leonor explica l'arribada del compositor a Mallorca: «Els anys cuaranta eren temps molt difícils i Strauss li recomanà que anàs a Espanya. Un cop allà, alguns músics mallorquins es posaren en contacte amb el compositor per proposar-li el lideratge de la creació de la simfònica de Palma».

Una setmana després, Eaktay Ahn va visitar l'Illa i se'n va enamorar totalment. Leonor assegura que «el meu pare quedà captivat per la naturalitat, la noblesa i el cor dels mallorquins».

La tasca d'Eaktay Ahn va resultar clau per a la constitució i l'impuls de l'Orquestra Simfònica de Palma. Per tot això, la simfònica oferirà un concert i una petita exposició per homenatjar aquest personatge, acte que coincidirà amb la celebració dels mil concerts de l'Orquestra Simfònica de Balears.

El concert constarà de tres actes. El primer, permetrà gaudir del poema simfònic Així parlà Zarathustra, op.30, d'Strauss, obra en la qual l'autor manifesta la seva admiració per Nietzsche. Tot seguit, sonaran tres cançons per a soprano i orquestra d'Antoni Torrandell i l'acte clourà amb l'obra Fantasia Korea, peça molt emotiva composada pel mateix Eaktay Ahn.

Durant el 2006 es faran més actes dirigits al reconeixement de la figura d'Eaktay Ahn, entre els quals destaca la reedició del llibre Eaktay i Mallorca, escrit per la seva esposa, i la presentació d'un monument artístic, iniciativa que ha impulsat conjuntament el Govern coreà i el balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris